Košarka

Milan Zarić

20. 11. 2020. 22:53 1

Poraz u Španiji: Barsa preslišala Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da dođu do velikog iznenađenja u 10. kolu Evrolige, pošto su u "Blaugrani" izgubili od Barselone sa 76:65.

Crveno-beli su u Kataloniju doputovali osokoljeni pobedom nad Milanom pre dve večeri, međutim od samog početka meča se videlo da od novog trijumfa na strani neće biti ništa.

Jer, izabranici Saše Obradovića su od prvog minuta bili u kontraritmu, dugo gosti nisu mogli da nađu put do koša, što je sve Barselona znala da iskoristi, pa je stekla prednost i ona je konstantno rasla. Za tili čas su igrači Šarunasa Jasikevičijusa došli do 7:0, i to je bio samo nagoveštaj onoga što čeka crveno-bele na ovom duelu.

Mučili su se košarkaši Zvezde tokom cele prve četvrtine, nisu mogli da probiju granitnu odbranu Katalonaca, što je i razlog zbog kog su u prvih 10 minuta ubacili samo šest poena. Ruku na srce, nije ni Barselona u napadu blistala, ali je imala Nikolu Mirotića, koji je vodio domaće do maksimalnih plus 13 (19:6) u prvom kvartalu.

Nisu od tog udarca crveno-beli dugo mogli da se oporave, bili su napadački nešto bolji u drugoj četvrtini, međutim to nije značilo da su uspeli da priđu protivniku, naprotiv. Raznovrsnom igrom su igrači Barselone povećavali prednost, koja je u samom finišu dostigla i plus 17, pa je praktično bilo jasno šta čeka Zvezdu do kraja meča.

Barsa je u drugom poluvremenu u nekoliko navrata išla i preko 20 poena razlike (najviše je bilo 22 poena viška u nekoliko navrata), da bi nakon toga u igru ulazila druga postava španskog giganta, što je Zvzeda koristila da se približi na najmanjih minus 12 u trećoj četvrtini.

Ali, kada bi Zvezda tako prišla, Jasikevičijus bi vraćao u igru Mirotića, koji je povezao sve konce i po pravilu je vraćao Katalonce na bezbednu razliku. Zvezda je sve činila u poslednjoj četvrtini ne bi li se vratila u meč, eventualno zapretila, ali sve što je uspela da uradi jeste da priđe na sedam poena zaostatka, ali to je bilo sve.

Barselona je preko Kalatesa u finišu znala da odbije nalet, mirno privede meč kraju i slavi sa 76:65. Na taj način je doživela šesti poraz u elitnom takmičenju, dok je španski tim ostao lider u Evroligi sa osam pobeda i samo jednim porazom.

BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 76:65 (19:6, 20:16, 22:22, 15:21)

Dvorana: "Palau Blaugrana". Sudije: Luiđi Lamonika, Ana Panter, Vilijus Gitis.

Barselona: Dejvis 4, Hanga 3, Bolmaro 4, Smits 4, Ertel 2, Oriola 12, Abrines 3, Higins 7, Martinez 2, Kjurik 2, Mirotić 23, Kalates 10.

Crvena zvezda: Ročesti 5, O'Brajant 5, Hol 8, Volden 7, Lojd 2, Davidovac 12, Lazić, Rit 9, Dobrić 8, Simonović, Jagodić-Kuridža, Teri 9.

EVROLIGA, 10. KOLO

ČETVRTAK

Himki - Efes 77:105
Baskonija - Panatinaikos 93:72
Bajern - CSKA Moskva 81:89

PETAK

Alba - Zenit 66:73
Milano - Žalgiris 98:92
Barselona - Crvena zvezda 76:65
Real Madrid - Fenerbahče 94:74
Valensija - Makabi 82:80

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati