Košarka

Direktno.rs [ Izvor: KK Crvena zvezda ]

23. 10. 2020. 17:36 4

OPA Zvezda udarila na Miška Ražnatovića!

"Menadžer niti posredno niti neposredno može voditi, upravljati, odlučivati, savetovati ili na bilo koji drugi direktni ili indirektni način predstavljati, posedovati, imati stvarnu kontrolu nad klubom koji učestvuje u ABA ligi. Taj klub se ne može takmičiti u ligi", navela je KK Crvena zvezda u saopštenju i tako je indirektno udarila na Miška Ražnatovića, prvog čoveka Mege i košarkaškog menadžera.

KK Crvena zvezda je objavila novo saopštenje povodom poziva da učestvuje na Skuštini svih klubova ABA lige trećeg novembra u Zagrebu. Crveno-beli su na svom sajtu objavili saopštenje u kojem su dodali u prilogu i fotografije sa pozivom, kao i odgovor na poziv na Skupštinu.

Crveno-beli su u odgovoru predložili da se sastanak održi putem Zuma, a ne uživo, kako je u pozivu navedeno, zbog epidemije korona virusa koja u poslednje vreme bukti u regionu, takođe, predloženo je da se usvoji dnevni red sa 11 stavki, gde je stavka 11 posebno interesantna, a može se protumačiti kao udarac na Miška Ražnatovića, najmoćnijeg srpskog košarkaškog agenta, koji u ABA ligi ima veliki broj igrača i trenera, a koji je "siva eminencija" košarkaškog kluba Mega.

- Menadžer niti posredno niti neposredno može voditi, upravljati, odlučivati, savetovati ili na bilo koji drugi direktni ili indirektni način predstavljati, posedovati, imati stvarnu kontrolu nad klubom koji učestvuje u ABA ligi, Taj klub se ne može takmičiti u ligi - navela je Zvezda u saopštenju, a zatim i naglasila:

- Ukoliko utakmicu igraju dva kluba i ukoliko isti menadžer ima svoje klijente igrače i/ili trenera u oba kluba, na toj utakmici ne mogu učestvovati niti treneri niti igrači koji imaju istog menadžera, a ako je broj igrača ili trenera u klubovima koji igraju utakmicu, a koji imaju istog menadžera različit, u tom slučaju iz jednog kluba na toj utakmici ne mogu učestvovati svi igrači, odnosno treneri, dok iz drugog kluba, po diskrecionoj odluci tog kluba, ne može učestvovati jednak broj igrača ili trenera kao u prvom klubu, dok preostali mogu učestvovati. Menadžeri koji kao svoje klijente u ABA ligi imaju igrače, ne mogu u isto vreme biti i menadžeri trenera u ABA ligi i obrnuto - između ostalog se navodi u tački 11.

Interesantna je i tačka 10, u kojoj se zahteva da se transparento objavljuju sva novčana sredstva od sponzora i TV prava, kao i da se transakcije u vezi sa angaživanjem igrača i trenera, ili obeštećenja klubova objavljuju javno na sajtu ABA lige.

Saopštenje KK Crvena zvezda o pozivu na Skupštinu ABA lige prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je dana 20.10.2020. godine dobio poziv na sastanak, (u dopisu navedeno kao Skupština) svih klubova ABA lige jtd, koji bi trebalo da bude održan 03.11.2020. godine u Zagrebu, uz prisustvo predstavnika svih klubova.

U cilju pravilnog i pravovremenog informisanja javnosti, KK Crvena zvezda dostavlja na uvid javnosti dopis i poziv na "sastanak" u Zagrebu, i zvaničan odgovor KK Crvena zvezda sa predloženim dnevnim redom, jedinim mogućim, ukoliko svi mi kao klubovi, vlasnici ove lige želimo da nastavimo da funkcionišemo u skladu sa zakonom i pravom.

KK Crvena zvezda podseća da se za sve navedeno u pozivu Dragana Bokana, bori već mesecima, za dobrobit cele lige, klubova i košarke koja od postojanja i normalnog i zakonskog funkcionisanja ABA lige jtd, može da ima samo korist.

Naš klub će i narednom periodu nastaviti da informiše javnost o dešavanjima u ABA ligi i preventivno delovati na sve pokušaje opstrukcije, dezinformacija i delovanja pojedinaca u korist samo uskih ličnih interesa", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati