Košarka

Milan Zarić

20. 10. 2020. 19:51 0

Partizan preživeo dramu i slavio u Turskoj

Košarkaši Partizana ostvarili su drugu pobedu u Evrokupu, pošto su u četvrtom kolu grupe A u gostima savladali turski Bahčešehir sa 82:76 (24:17, 14:22, 21:17, 23:20).

Crno-beli su duel u Istanbulu dočekali posle ubedljivog poraza u Kazanju od Uniksa, ali i slavlja u ABA ligi protiv FMP-a. Očigledno im je taj trijumf na Jadranu doneo dodatnu motivaciju, pa su tako odlično ušli u meč sa Turcima, te su u prvom kvartalu stekli osetnu prednost.

Odlično su izabranici Vlade Šćepanovića otvorili meč, pa su posle početnog minusa od tri poena preuzeli inicijativu, brzo su preokrenuli i u prvoj četvrtini otišli na maksimalnih sedam poena viška, sa kojih su ušli u drugi kvartal.

Nastavili su košarkaši Partizana u tom ritmu u uvodnim minutima drugog kvartala, otišli su i na 12 razlike (19:31), pa se činilo da će već u prvom poluvremenu potpuno slomiti otpor Bahčešehira. Međutim, nije bilo tako. Jednostavno, Turci su pokazali reakciju, do kraja poluvremena su već uspeli da preokrenu, te su tako sa minimalnim vođstvom otišli na veliku pauzu.

I imao je tim iz Turske u većem delu treće četvrtine prednost, da bi Partizan u finišu preokrenuo i sa 56:59 ušao u poslednjih 10 minuta. I kada su crno-beli već stekli vođstvo, nijednog trenutka ga nisu ispuštali, a sve što je Bahčešehir uspeo da uradi jeste da izjednači na 65:65.

Međutim, u ključnim momentima je Kodi Miler-Mekintajer preuzeo konce igre, sa tri dobra prodora u finišu je stavio tačku na meč i doneo pobedu od 76:82.

Partizan je tako posle četiri kola na učinku 2-2, a u narednom kolu u Beogradu će dočekati francuski Burg.

BAHČEŠEHIR - PARTIZAN 76:82 (17:24, 22:14, 17:21, 20:23)

Dvorana: "Akatlar Arena". Sudije: Danijel Jerezuelo, Eduard Udijanski, Denis Hadžić.

Bahčešehir: Džons 16, Judžeoral, Akpinar 2, Ozdemir 4, Ondžel 4, Grin 23, Kilidžli, A. Jilmaz, Jizdizli 16, Akjazili, Oldridž 5, E. Jilmaz 6.

Partizan: Mika 19, Miler-Mekintajer 22, Zagorac 3, Pejdž 6, Dangubić 8, Gordić 7, S. Janković, Angola, Veličković 7, N. Janković 2, Tomas 6, Trifunović 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati