Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Eurohoops ]

21. 10. 2020. 07:07 0

Himki negoduje, traži od Evrolige da im poništi tri meča

Evroliga je ukinula spornu tačku iz Specijalnog pravilnika da ekipa koja ima više zaraženih igrača koronavirusom gubi 20:0, ali su se ljudi iz Himkija s pravom našli povređeni jer su igrali sa omladincima i traže da im se ponište tri poslednja meča.

Naime, Himki je poslednje tri utakmice bio hendikepiran jer zbog korone nije mogao da računa na sve igrače pa da ne bi gubio 20:0 igrao je i sa omladincima. Iz moskovskog kluba ističu da su oštećeni duplim standardima jer Zenit nije igrao, izgubio je dva meča 20:0, a zatim su mu novim pravilom ta dva poraza obrisana pa će odigrati te mečeve u nekom drugom terminu. Obratili su se Evroligi pismom sa zahtevom da se i njihova tri poslednja meča ponište i odigraju ponovo a direktor Aleksandar Cerkovni je ovako objasnio zahtev.

- Respektujemo Evroligu, ali i naše navijače, volimo košarku. Uzeli smo omladince, putovali u Španiju i igrali kako smo mogli. Ali, mogli smo da ostanemo kod kuće, ignorišemo sve, izgubimo 20:0, a da nam se zatim ti rezultati obrišu kao što jesu drugom timu. Ovde su prekršena pravila sporta i jednakosti. Svaki tim bi trebalo da ima iste uslove u takmičenju, ali se pokazalo da neke ekipu u Ervboligi imaju "veću jednakost" nego ostali - rekao je Cerkovni. - U tom kontekstu je logično da Evroliga obriše rezultate Himkija u poslednja tri kola gde nismo imali kompletan sastav i zakaže ih u novom terminu. To bi bilo jedino fer. U protivnom, postojaće dupli standardi, a to nije dobro za ovako prestižnu organizaciju.

Objasnio je Cerkovni, prenosi "Eurohops", da je usled pet pozitivnih igrača na covid 19 Himki tražio da se otkaže utakmica u Španiji, ali da je Evroliga taj zahtev odbila. U ruskom klubu se nadaju da će Evroliga još jednom pokazati da je vrhunska organizacija i da će i u ovom pandemijskim uslovima uspeti da organizuje takmičenje po najvišim standardima ali i po istim standardima za sve. Himki je posle četiri kola poslednji sa sva četiri poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati