Košarka

Milan Zarić

16. 10. 2020. 22:18 0

Lučić srušio i Fener, Nemci došli glave CSKA

Večerašnji mečevi četvrtog kola Evrolige obilovali su iznenađenjima, pošto su Alba i Bajern izvojevali pobede protiv favorizovanih CSKA i Fenerbahčea. Bavarci su trijumfovali protiv Fenera sa 75:71, a junak je bio Vladimir Lučić sa 18 poena.

Moskovljani su bili veliki favoriti u duelu sa Albom, međutim tu ulogu nisu uspeli da potvrde, pa su na svom terenu poraženi sa 88:93. CSKA je za nijansu bio bolji u prvom poluvremenu, u kom je vođena velika borba,. a na veliki odmor je domaći tim otišao sa plus četiri.

Ipak, u nastavku se nemački tim razgoropadio, u trećem kvartalu je došao do preokreta, da bi u poslednjih 10 minuta Alba uspela da zadrži prednost. Imali su Nemci i plus 10, zatim su Moskovljani došli na samo dva poena zaostatka, no do preokreta nisu mogli, pa je tim iz Berlina došao do iznenađujuće pobede.

Do nje su Albu vodili Simone Fontekio sa 20 i Maodo Lo sa 15 poena, dok su kod Moskovljana najistaknutiji bili Majk Džejms sa 27 i Vil Klajburn sa 25 i oni su bili jedini dvocifreni u redovima CSKA. Naš Nikola Milutinović je igrao sedam minuta i postigao je četiri poena.

Iznenađenje je priredio i Bajern, koji je u gostima pobedio Fenerbahče sa 75:71. Turski tim, koji sa klupe predvodi Igor Kokoškov, igrao je mnogo bolje u uvodnih 10 minuta, imao i 19 poena prednosti, međutim u drugom poluvremenu je došlo do kompletnog preokreta.

Koliko su Bavarci bili bolji u drugom poluvremenu, svedoči to što su u tih 20 minuta slavili sa čak plus 24.

Najzaslužniji za pobedu Bajerna u Istanbulu bio je naš reprezentativac Vladimir Lučić sa 18 poena, a istakli su se Džejlen Rejnolds sa 17 i Zan Šiško sa 11. Kod Fenera bolji od ostalih bili su Jan Veseli sa 25, Nando de Kolo sa 18 i Edgaras Ulanovas sa 10 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati