Košarka

Direktno.rs

30. 09. 2020. 09:01 0

NBA FINALE "Luzeri" preko noći postali "titani" koji se bore za prsten

Los Anđeles Lejkersi i Majami Hit u četvrtak od 3.00 časa počinju borbu za NBA prsten ali su osvajanjem Konferencija ispisali još jednu stranicu istorije najjače košarkaške lige na svetu.

Naime, Majami i Lejkersi su prvi finalisti NBA koji u prethodnoj sezoni nisu igrali plej-of! Majami je prošlu sezonu završio na 10. mestu Istočne konferencije sa skorom od 39 pobjeda i 43 poraza, dok je njihov rival zauzeo istu poziciju u Zapadnoj konferenciji sa skorom od 37 pobeda i 43 poraza.

Kako su to "luzeri" preko noći postali "Titani" koji su počistili konkurenciju u "balonu" Orlanda? Odgovor nije toliko tzežak. Za razliku od prošle sezone, kod Majamija nema Dvejna Vejda, ali su stigli kapitalci Džai Krauder, Andre Iguadala, Džimi Batler, dok su Lejkersi kao podršku Lebronu doveli Antonija Dejvisa i Dvajta Hauarda. Pogodili su i jedni i drugi sa ključnim pojačanjima.

Majami je bio peti na Istoku sa 44 pobede i 29 poraza, a Los Anđeles Lejkersi prvi na Zapadu sa skorom od 52 trijumfa i 19 poraza. U plej-ofu Majami je na Istoku deklasirao Indijanu 4:0, u polufinalu šampiona Milvoki Bakse 4:1, pa u finalu Boston Seltikse 4:2. Lejkersi su sve rivale eliminisali rezultatom 4:1 u seriji: prvo Portland, u polufinalu Hjuston, pa u finalu Konferencije Denver.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati