Košarka

Direktno.rs

27. 09. 2020. 06:31 0

JOKIĆ IDE KUĆI Lejkersi posle 10 godina u velikom finalu

Lejkersi će igrati veliko finale NBA lige posle 10 godina - u petoj utakmici finala zapadne konferencije savladali su Denver117:107. Nikola Jokić koji je meč završio sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija, ide kući, sezona je za njega završena.

Prva četvrtina bila je, a naš as je već do rane faze druge deonice imao tri faula, češće morao na klupu i to je ekipa iz Los Anđelesa iskoristila da dođe do dvocifrene prednosti.

U trećoj četvrtini ona je iznosila +16 i delovalo je da je finale već tada blizu. Nagetsi su, međutim, od tog trenutka, zahvaljujući Grentu i Mareju stigli do izjednačenja - 84:84.

Ipak, stvari je u svoje preuzeo Lebron Džejms, koji je stigao do tripl dabla, Lejkersi su se ponovo rezultatski odlepili i obezbedili veliko finale, prvo posle decenije.

Džejms je ubacio 38 poena, uz 15 skokova i 10 asistencija, dok ga je pratio Entoni Dejvis sa 27 poena, a Karuzo i Grin sa po 11.

Na drugoj strani Nikola Jokić je postigao 20 poena, koliko i Grent, a Srbin je imao i sedam skokova i pet asistencija. Džamal Marej je postigao 19 poena, a Pol Milsap 13.

Lejkersi će se u finalu sastati sa pobednikom finala Istoka gde Majami vodi 3:2 protiv Boston Seltiksa. Poslednju titulu osvojili su 2010. kada su igrali poslednji put u finalu, upravo protiv Bostona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati