Košarka

Direktno.rs

23. 09. 2020. 10:05 0

Jokić: Hauard radi svoj, a ja svoj posao

"Ne gledam na duele sa Hauardom i Mekgijem to kao lične duele. Oni rade svoj posao, a ja svoj. Igram košarku kako košarka treba da se igra. Nekad pobede oni, nekad ja", komentarisao je Nikola Jokić, udarnu temu medija i snažne duele sa Dvajtom Hauradom i Džavalom Megijem posle pobede Denvera nad Lejkersima u trećem meču finala Zapadne konferencije i smanjenje prednosti "jezerdžija" na 2:1.

Ključ uspeha držali su se ipak u odbrani. Hauard i Mekgi nisu ovog puta uspeli da "prebiju" Jokića koji je igrao jako agresivno.

- Nisam agresivno ušao jer nikad ne ulazim u meč sa nekom jasnom namerom "uradiću to i to i na takav i takav način". Samo utakmica mi pokaže šta treba da se pruži. A, Hauard i Mekgi samo rade svoj posao. A ja svoj. Ne gledam na to kao na lične, međusobne duele. Ja samo igram košarku kako košarka treba da se igra. Nekada oni pobede, nekada ja. To je igra - objasnio je Jokić "goruću" tema protiv gorostasa iz Lejkersa.

Igrali su Jokić i Nagetsi sjajnu odbranu u prve tri četvrtine, vodili i 20 razlike, a onda strepeli jer su Lejkersi vratili na minus tri, promašili dve trojke za izjednačenje.

- Znali smo da neće biti lako. Mi smo u poslednjoj četvrtini skoro prestali da igramo. Promašivali smo neke šuteve, a čak i kad smo pogađali, oni su igrali tu zonu, mada je na kraju Džamal Marej pogodio neke baš važne šuteve i zato smo i pobedili.

Napete završnice nisu ništa novo za Nagetse, baš kao ni pobede posle bolnih poraza.

- Prošle godine smo igrali četiri produžetka sa Portlandom i izgubili, a onda smo ih dobili u sledećem meču. Tako je bilo i sa Klipersima. Nismo hteli da odustanemo. To je naš mentalitet. Mogu oni da nas dobiju i sa 20, 30 poena razlike ili poslednjim šutom na utakmici, ali mi ne smemo da odustanemo.

Džerami Grant bio je treća "zvezda" Denvera u ovom meču, kako ofanzivno sa 26 poena tako i defanzivno jer je sjajno čuvao Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

- Džerami je bio nestvaran. U onoj trećoj četvrtini je dao 10, 12, 15 poena... Bio je agresivan, probijao se, u odbrani bio sjajan, a kako je visok i snažan, napadao je obruč rivala često. Odigrao je stvarno dobro. I, biće on takav i ubuduće. I ne samo on, Monte Moris je igrao sjajno.

Složio se Nikola sa trenerom Majkl Melounom koji je posle meča izjavio "U plej-ofu prošle sezone dobili smo Jokića kao superstara, a sada znam da ima dva superstara - Nikolu i Džamala Mareja.

- Kada je došao ovde u Orlando Marej se baš mučio, da li beše sa laktom ili ramenom, ne znam. Ali, stvarno sam verovao u njega. On može da pogađa važne šuteve, prosto je satkan tako da ih pogađa. Iskreno verujem da je superstar i veliki, važan deo ovog tima. On nas je nosio ove noći, kao i mnogo puta do sada i baš mi je drago što mi je saigrač.

U petar rano ujutru od 3.00 sata Denver i Lejkersi će četvrti put na parket u finalu plej-ofa Zapadne konferencije.

- Neizvesne su ove naše plej-of serije. Mi smo u prošloj utakmici, videli da možemo da igramo sa Lejkersima. A u prvom meču su oni bili baš agresivni, pogađali šuteve, dok mi kao da smo u svemu za korak kasnili za njima. U drugoj utakmici smo znali šta nas čeka na parketu, a sada smo imali baš dobar nastup. Naročito u odbrani. Treba samo da shvatimo šta se desilo prilikom one njihove velike serije u četvrtoj četvrtini, jer to ne sme da nam se dešava - završio je srpski as.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati