Košarka

[ Izvor: Beta ]

22. 09. 2020. 22:44 0

NBA sezona kreće u januaru, šta to znači za "orlove"?

Komesar košarkaške NBA lige Adam Silver rekao je danas da sezona 2020/21. neće početi pre iduće godine i dodao da je cilj da se igra pred navijačima. To znači da se sezona ne bi okončala pre juna ili jula, odnosno došlo bi do preklapanja sa kvalifikacijama za Olimpijske igre, u kojima će učestvovati Srbija i postoje šanse da na tim mečevima Igor Kokoškov ne računa na najjači tim.

- Po mom mišljenju, nova sezona neće početi pre početka 2021. Što više saznajemo, sve više verujem da je bolje da počnemo u januaru - rekao je Silver za Si-En-En.

- Cilj nam je da sledeća sezona bude normalna, sa 82 utakmice i plej-ofom. Iako je idealno početi za Božić, mislim da je malo verovatno. Početak januara je najbolji kompromis jer je cilj da se igra pred navijačima.

Aktuelna sezona NBA lige završava se u "mehuru" - protivepidemijskoj izolaciji u "Dizni vorldu", u Orlandu.

Prvobitni plan je bio da nova sezona počne 1. decembra, što se smatralo kao vrlo optimistično, a i sam Silver je pre nekoliko nedelja rekao da je to rano.

Ako nova sezona počne u januaru preklopiće se sa Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul - 8. avgust), gde mnoge NBA zvezde planiraju da brane boje svojih zemalja. Između ostalog, to znači da bi nadmetanje u glavnom gradu Japana mogli da preskoče Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica.

Finansijski aspekt je očigledno presudan u odluci koju će NBA doneti. Koronavirus je već ligu koštao stotine miliona dolara, a odigravanje cele sezone pred navijačima je najbolji način da se izbegne gubitak prihoda i u 2021. godini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati