Košarka

Direktno.rs

17. 09. 2020. 11:02 0

A DAVNE 2010... 'Oće neko na basket?

Jedan dečak, Nikola Jokić pre 10 godina tražio je društvo za basket, a danas se sprema za prvu utakmicu finala Zapadne konferencije NBA lige, raduje se kao dete svakom basketu.

Ako neko živi svoj san onda je to srpski "Džoker", nezasluženo ne prva "petica" NBA lige iako je igrama ove sezone potvrdio "Ol star" klasu i podsetio na maestralne, inteligentne zvezde gorostase kao što su bili Vilt Čemberlen i Oskar Robertson. Samo što naš Nikola ima pregled igre Medžik Džonsona a zabavlja se, kako bi narodski rekli "za sve pare".

U danima kada je zbog brojnih rekorda koje je potukao u ovom plej-ofu Jokić planetarna ličnost na videlo su izašle sve one stare, neobične priče o momku iz Sombora koji je pre samo 10 godina, kao "debeljuca" tvitovao "hoće li neko na basket" i imao šest šerova.

Dovoljno za "jedan na jedan" u "Jami", čuvenom terenu u Somboru gde je "debeljuca" ubacivao loptu kroz obruč i maštao da će jednog dana biti košarkaš od imena i prezimena. U srednjoj školi je izrastao do visine "četvorke" i "petice", ali je stalno kuburio sa viškom kilograma, čak i kad je počeo profesionalno da igra za Megu. "Pre nego što sam izrastao, bio sam debeli plejmejker", šalio se Jokić na svoj račun, a i NBA draft 2014. godine je prespavao. U najvažnijoj noći, gde adrenalin radi čak i kod onih koji samo vole NBA ligu, nije sačekao da ga Denver uzme kao 41. pika.

- Pitao sam ga budeći - draftovan si u NBA ligu, kako sad možeš da spavaš? - prepričavao je anegdotu stariji brat Nemanja.

Jokić samo naizgled deluje flegmatično, često nezainteresovano, ali produhovljeno, oštroumno. Vidi se da je iz ravnice, voli konje, kupio je jednog i dao mu ime kako samo on ume "Hvatač snova". Za pet NBA sezona čini se da je Jokara, bez obzira što se često drži svog gesla "igram basket u NBA kao onaj kod svoje kuće u Somboru", počeo snove da ostvaruje, oborio je razne rekorde, dva puta je igrao "Ol star", već je u Top 10 po broju tripl-dablova (41). U 14 mečeva ove serije plej-ofa ima impresivnu statistiku od 25,1 poen, 13 skokova i 8,4 asistencija. 

Kad je Denver u pitanju, prognoze stručnjaka za finale Zapada su iste kao i one koje su bile protiv Klipersa. Ali, Jokić, Marej, Grent i ostali igrači Nagetsa su dva puta stizali 1:3, i niko im ne može oduzeti snove da nastave da ispisuju istoriju.

Jer, sa Jokićem, kažu navijači, sva su čuda moguća...Veruju u to i njegovi saigrači, terner Majkl Meloun kome je obećao za rođendan "ili te vodim kući ili u finale Zapada". Nekadašnji "debeljuca" iz Sombora postao je NBA as.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati