Košarka

Direktno.rs

16. 09. 2020. 12:00 0

Košarkaška Klinika i u doba korone

Pandemija virusa korona nije jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere pod nazivom Beogradska košarkaška Klinika. Devetnaesto izdanje jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenereskih seminara u svetu, koje od 2001. godine sa velikim uspehom organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije, ove godine ima samo izmenjenu formu, ali podjednako veliki značaj kada je edukacija struke u pitanju.

- Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu. Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlučili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima - objašnjava generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević i dodaje - Obezbedili smo pet vrhunskih predavača: Sašu Obradovića, Dejana Milojevića, Vladimira Jovanovića, Aleksandra Glišića i Marka Ćosića, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mlađih kategorija Trenerski dani "Borivoje Cenić".

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu "Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu", dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu "Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol. Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je "Tehničko-taktičkom razvoju igrača", dok je sručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu "Usavršavanje osnova grupne taktike napadau radu sa mlađim kategorijama". Nekadašnji kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je "Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša".

Udruženje košarkaških trenera Srbije nije zapostavilo ni izdavaštvo i za sve članove je spremilo veliki poklon. Reč je o knjizi pod nazivom "Vežbe elemenata tehnike u košarci" koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati