Košarka

Direktno.rs [ Izvor: meridianbetsport.rs ]

08. 09. 2020. 11:57 2

8. SEPTEMBAR Dan kada smo postali svetski šampioni

"Srbija je zemlja košarke". A, zašto? Između ostalog, i zbog čuvenog zlata u Indijanopolisu. A, to zlato se "dogodilo" na današnji dan, 8. septembra, sada već davne 2002. godine. Zlato koje je ostalo urezano i u srcima i u glavi svih onih koji su barem jednom pogledali neku košarkašku utakmicu.

Verovatno niste morali da budete košarkaški fanatik da bi vas ova medalja obradovala i da biste upamtili heroje cele Jugoslavije. Košarkaška reprezentacija Jugoslavije u velikom finalu savladala je Argentinu sa 84:77 (24:19, 17:20, 11:18, 23:18, 9:2).

Naravno, to nikako nije mogla da bude obična utakmica. A, samim tim ni obična avršnica, ipak je to finale. Šest sekundi do kraja, Vade Divac je promašio dva slobodna bacanja pri rezultatu 75:75. U ekipi je verovatno zavladala neverica, ali ako ste pomislili da su se predali – ni slučajno!

Marko Jarić je u narednom napadu Argentine odigrao sjajnu odbranu na Ugu Skonokiniju, neki bi rekli da je tom prilikom napravio i faul, ali ne i sudija, a samo to se i računa. Produžetak i trojka Peđe Stojakovića bili su nagoveštaji ko će se okititi zlatnim medaljama, a slobodna bacanja Dejana Bodiroge bila su jasan znak.

Pripremni turnir pre samog prvenstva bio je vrlo loš za Jugoslaviju, ali toga se sada verovatno malo ko i seća.

Onoga što se sigurno ne zaboravlja je da su zlato osvojili Dejan Bodiroga, koji je i blistao u finalu, zatim Dejan Koturović, Igor Rakočević, Žarko Čabarkapa, Vladimir Radmanović, Predrag Stojaković, Predrag Drobnjak, Marko Jarić, Miloš Vujanić, Vlade Divac, Dejan Tomašević i Milan Gurović, vođeni sa klupe Svetislavom Pešićem.

I ono što se sigurno neće zaboraviti jeste doček ispred Skupštine, koji će se, verujemo,i ponoviti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati