Košarka

Direktno.rs

13. 08. 2020. 10:28 2

Rašić generalni menadžer Unije igrača ABA lige

Unija igrača ABA lige dobija sve veću podršku, ne samo među sadašnjim već i bivšim košarkašima. Projekat, čiji su idejni tvorci i osnivači Rade Zagorac i Nenad Miljenović, koji za cilj ima da se zaštite prava igrača koji nastupaju u regionalno takmičenju i unapredi njihov status, sve više hvata zamajac i polako formira svoju organizacionu strukturu. U prilog tome svedoči i podatak da je Aleksandar Rašić imenovan za generalnog menadžera Unije igrača ABA lige "Voice".

Rašić se svojevremeno pet sezona takmičio u ABA ligi, a osvojio je tri šampionska prstena, dva sa Partizanom i jedan sa FMP-om. U 16 godina dugoj profesionalnoj karijeri branio je boje čačanskog Borca, Efesa, moskovskog Dinama, Albe, Trabzonspora, Sijene, Lijetuvos ritasa, Ankare, Konjaspora, Turk Telekoma, Steaue, Kluža, a dres sa državnim grbom nosio je na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj i Evropskom šampionatu 2011. u Litvaniji.

Na novoj funkciji Rašić će zastupati i predstavljati Uniju pred njenim partnerima, od njenih članova do ABA lige, a u saradnji sa Bordom igrača donosiće i sprovoditi najvažnije odluke Unije.

- Izuzetno mi je drago što se aktivno uključujem u jedan ovako zdrav projekat. Mislim da je ideja sjajna i da je ovo veliki korak napred za košarku u regionu. Rade i Nenad su do sada uradili veliki deo posla, zajedno sa njima ću proći kroz ceo program i videćemo koje stvari možemo da unapredimo - konstatovao je Rašić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati