Košarka

Milan Zarić

06. 08. 2020. 00:58 0

DABL-DABL Denver u seriji, šou Jokića (VIDEO)

Košarkaši Denvera ostvarili su drugu vezanu pobedu otkako je šampionat u NBA ligi nastavljen, pošto su u Orlandu savladali San Antonio sa 132:126. Nagetsi su do pobede došli zahvaljujući još jednoj odličnoj partiji Nikole Jokića, koji je meč okončao sa dabl-dabl učinkom (25 poena i 11 asistencija), ali i izdanju Majkal Portera džuniora.

Tim iz Kolorada se u prošlom meču vratio na pobednički kolosek, budući da je posle debakla protiv Orlanda posle drame savladao Oklahomu, a neizvesnosti nije manjkalo ni protiv Sparsa, iako početak meča nije nagoveštavao bilo kakvu dozu dramatičnosti.

Jer, izabranici Majkla Melouna su odlično ušli u meč, za tili čas su poveli sa 16:4, ali su se odjednomi "ugasili". To je iskoristio San Antonio, koji je brzo prišao na minus dva, na šta je uticao i sporiji ulazak Jokića u meč.

A kada je naš as izašao iz igre, situacija je za Nagetse bila još gora. Ipak, uprkos lošijem izdanju, uspevali su da čuvaju prednost, dok je San Antonio jedino u prvom kvartalu uspeo da u dva navrata izjednači.

Denver je u drugoj četvrtini bolje igrao, u jednom momentu je imao i plus 10, međutim ni to nije bila garancija mirnije situacije na terenu za njih, već je San Antonio uzvratio, čak je uspeo i da povede, te je na poluvreme otišao sa plus tri.

A onda se u trećem periodu probudio Nikola Jokić, koji do tada nije bio na prepoznatljivom nivou. U toj trećoj četvrtini je odlično razigravao saigrače, hvatao lopte, pogađao sa distance, pa je bio najzaslužniji što je Denver držao priključak i što se u poslednjih 12 minuta ušlo sa egal rezultatom (89:89).

To je garantovalo dramatičnu završnicu, praktično do tri, četiri minuta pre kraja se nije znalo ko će da slavi, a onda su Nagetsi napravili seriju, otišli su na plus 10 (126:116), kada su i rešili pitanje pobednika.

Nikola Jokić je ponovo dao ogroman doprinos pobedi, budući da je meč okončao sa 25 poena, 11 asistencija, četiri skoka i jednom ukradenom loptom. Do tog učinka je došao za skoro 32 minuta provedena u igri. Takođe, impresivni su bili i njegovi procenti, jer je šutirao sa više od 50 odsto uspešnosti iz igre, budući da je pogodio 10 od 17 šuteva.

Efikasniji od Jokića u ekipi Denvera bio je samo Majkl Porter džunior sa 30 poena, a značajan doprinos pobedi dali su još Džerami Grent sa 22 i Monte Moris sa 19 poena.

Kada je reč o ekipi San Antonija, istakli su se Rudi Gej sa 24, Derik Vajt sa 23, Keldon Džonson sa 20 i Demar Derozan sa 18 poena.

Denver je ovim uspehom došao na utakmicu od Los Anđeles Klipersa, koji trenutno zauzimaju drugo mesto Zapada, a isto toliko se udaljio od Jute, odnosno Hjustona.

San Antonio je ostao na desetom mestu sa istim učinkom kao Nju Orleans, pa će nastaviti grčevitu borbu za plasmanom u plej-of.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati