Košarka

[ Izvor: Beta ]

29. 06. 2020. 19:24 0

Otkazan Superkup, 14 klubova do sezone 2024/25

Skupština košarkaške ABA lige odlučila je danas da ABA liga 1 i ABA liga 2 do sezone 2024/25. broje 14 klubova.

Odlukom Skupštine, ABA liga u sezoni 2020/21. počeće 19 septembra. Ligaški deo igraće se do 28. marta 2021, dok je početak plej-ofa zakazan za 4. april, saopšteno je nakon Skupštine regionalnog takmičenja.

Po usvojenom sistemu takmičenja, poslednjeplasirani tim ABA lige 1 neće imati pravo učešća u narednoj sezoni, dok će pretposlednji tim i finalista ABA lige 2 igrati baraž za mesto u ABA ligi.

Obzirom da prisustvo i razvoj korona virusa i dalje nose veliki broj ograničavajućih faktora, Skupština ABA lige je odlučila da otkaže ABA Superkup u sezoni 2020/21.

Na osnovu rezultata u nacionalnom šampionatu u sezoni 2020/21 u ABA ligi 2 učestvovaće: Gorica, Helios Suns Domžale, Lovćen 1947, MZT Skoplje, Rabotnički, Sloboda Užice, Spars, Sutjeska, Široki i Zlatibor.  


Istovremeno, Skupština ABA lige usvojila je kriterijume za popunu ABA lige 2, na osnovu koju su specijalne pozivnice dobili Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla i Podgorica.

Nova sezona u ABA ligi 2 počeće 23. septembra. Ligaški deo igraće se do 7. aprila 2021, dok će plej-of početi 14. aprila.

ABA liga i klubovi će detaljno pratiti situaciju sa razvojem virusa kovid-19, biće u stalnom kontaktu sa državnim i zdravstvenim organizacijama i u skladu sa eventualnim ograničenjima vršiti uskladjivanje svojih daljih koraka, zaključuje se u saopštenju.

Mediji su ranije danas preneli da Partizan na današnjoj Skupštini nije dao saglasnost da se vlasnička prava Metalca prenesu na FMP pošto se crno-beli protive ideji da Crvena zvezda ima dva kluba u ABA ligi. O predlogu Partizana da se FMP izbaci iz ABA lige trebalo bi da se raspravlja na narednoj Skupštini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati