Košarka

[ Izvor: Subotica.com ]

27. 05. 2020. 09:09 6

Kalinić bez zadrške: Izjave o Kosovu? Ne kajem se!

Nikola Kalinić, košarkaš Fenerbahčea i povremeni reprezentativac, godinu i po posle, kaže da se ne kaje zbog izjava koje je dao o Kosovu i Metohiji, a zbog kojih je od nekih bio dočekan na nož, ali i krivi novinare koji, kako kaže, ne rade svoj posao kako treba.

- Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Kosovski boj je bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije "naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta - poručio je tada Kalinić. 

Danas, 16 meseci kasnije, u intervjuu za Subotica.com, kaže da ostaje dosledan.

- Ne kajem se ni zbog čega u životu, tako ni zbog toga! Sve što sam uradio - JA sam uradio i u tom trenutku imao svoje razloge za to. Ne kajem se zbog prošlosti nikada!

Ali, kako tvrdi, razočaran je u "sedmu silu"...

- Nisam se pokajao, rekao sam šta mislim kao i uvek što pričam, a najviše sam se razočarao u novinare i novinarsku profesiju. Nema nikakvih pravila, nikakvog rezona, nikakvog poštovanja - svako može da preuzme svačiju vest, da promeni naslov bez navođenja izvora, citiranja, bez ičega, da promeni kako želi, da stavi u neki drugi kontekst i napravi nekome problem. Dobro je što sam takav mentalni sklop da to nije mnogo uticalo na mene, ali igraju se životima ljudi i to je katastrofalno! Treba sami novinari da se izbore, da se očisti žito od kukolja i da se novinarstvo vrati tamo gde bi trebalo da bude - objektivnost, iskrenost, istinitost. Ne znam postulate, ali tako otprilike.

O planovima i nastavku karijere, s obzirom na to da mu ističe ugovor sa Fenerbahčeom, Kalinić dodaje:

- Sve zavisi od nastavka Evrolige, od razmišljanja Fenerbahčea - da li žele da nastave, ili da menjaju tim, trenera, da smanjuju ulaganja, smanjuju broj stranaca ili nastavljaju po starom... tako da ima mnogo nepoznatih. Iz ove perspektive još ništa ne mogu da znam. Sve je otvoreno, videćemo šta će biti.

A ono što sa sigurnošću zna, kada su u pitanju želje i planovi, a nisu striktno vezani za košarku, jeste da bi voleo da ode na put oko sveta!

- Kojom vrstom preveza – da li kolima, kombijem, avionom, čime god, ali opet se vraćam na te suvozemne varijante, to je nekako romantičnije i filmskije. A za 20 godina verovatno bih voleo da se i dalje bavim košarkom u nekom obliku - dugo vremena želja mi je bila da radim nešto sa decom – da li bi to bio vrtić ili škola košarke, da li neki treninzi, ne znam, ali voleo bih da prenesem svoje znanje i iskustvo na mlađe generacije, mislim da bi me to ispunjavalo. Ali opet, ko zna za 20 godina gde ćemo, šta ćemo biti, da li će postojati košarka, da li će postojati države, koronavirus nas je uverio da je sve neizvesno... - zaključio je Kalinić u intervjuu za Subotica.com.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati