Košarka

I. Đ./ Mozzart sport

17. 03. 2020. 18:55 2

EVROLIGA Jedno mesto za ABA ligu, a možda i dva

Elitno košarkaško takmičenje prati situaciju oko koronavirusa, ali uporedo s tim planira i narednu sezonu.

Izvršni direktor Evrolige Eduard Skot potvrdio je da bi ABA liga naredne sezone mogla da ima dva predstavnika u ovom takmičenju, pošto je jedna specijalna pozivnica zagarantovana.

Drugo mesto bi zavisilo od rezultata Partizana u Evrokupu.

- Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige. Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi - rekao je Skot za Sportklub.

On se potom osvrnuo i na aktuelnu situaciju oko koronavirusa i stopiranja Evrolige.

- Suočeni smo sa vrlo fluidnom situacijom. Na dnevnom, sada čak i na nivou jednog sata, pojavljujuju se nove informacije. Na osnovu toga, donose se odluke u vezi sa našim takmičenjima. Naš trenutni plan jeste da održimo fajnal-for Evrolige u Kelnu u ranije planiranom datumima. Ipak, ako bude potrebno, tu temu ponovo ćemo otvoriti u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom na evropskoj teritoriji. Trenutno ne razmatramo otkazivanje Evroliginih takmičenja. Naš cilj jeste da na ovaj ili onaj način dobijemo šampione Evrolige i Evrokupa, na koji god to bilo način. Takođe, naši pravilnici ne uzimaju u obzir modifikacije postojećih formata takmičenja. Zato ćemo, u zavisnosti od razvoja situacije, sesti za sto zajedno sa klubovima i doneti odluku kako će se tačno i gde sezone završiti - istakao je Skot.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati