Košarka

Milan Zarić

23. 02. 2020. 00:08 0

Bogdan blistao, "kraljevi" slavili u Los Anđelesu

Košarkaši Sakramenta napravili su veliko iznenađenje, jer su u gostima savladali Los Anđeles Kliperse sa 112:103. Veliki doprinos "kraljevima" dali su Bogdan Bogdanović sa 20, odnosno Nemanja Bjelica sa 10 poena.

Igrači tima iz "grada anđela" su bili favoriti uoči ovog kalifornijskog derbija, međutim od početka meča se videlo da će tu ulogu vrlo teško opravdati. Jer, gosti su bili motivisani, rano su stekli prednost, koja je konstantno rasla.

Tako su "kraljevi" u uvodnim trenucima meča došli do osam poena prednosti (8:0), da bi u finišu četvrtine bili još ubedljiviji, stekli su dvocifreni plus, imali su i 14 poena viška, da bi na prvi obavezni odmor otišli sa vođstvom od 25:13.

U drugoj četvrtini su gosti uglavnom čuvali prednost protiv Klipersa, ona je uglavnom iznosila između devet i 14 poena, da bi se igrači ekipe iz Los Anđelesa trgli u finišu poluvremena, u kom je minus konstantno bio jendocifren, da bi na veliku pauzu otišli sa samo šest poena zaostatka - 48:54.

Sakramento je prednost imao u celoj trećoj četvrtini, ali je u četvrtoj, ipak, bilo neizvesnosti. Naime, sredinom ovog kvartala došlo je do preokreta Klipersa, imali su domaći i plus tri (97:94), međutim Sakramento je znao da odgovori i u napetoj završnici je koristio loša rešenja domaćih, te je na kraju slavio.

Presudni su bili poeni u finišu Foksa i Džajlsa, domaći su bili dekoncentrisani, te su u finišu poraženi sa 112:103.

Veliku ulogu u pobedi Sakramenta imao je Bogdan Bogdanović, koji je za 33 minuta na terenu došao do učinka od 20 poena, pet skokova i dve asistencije. Do pomenutog košgeterskog učinka je došao šutirajući iz igre 8/17.

Dvocifren je bio i Nemanja Bjelica. Igrao je ukupno 26 minuta i za to vreme je došao do 10 poena, ali i sedam uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja.

Osim našeg tandema, u trijumfu Kingsa su se istakli Kent Bejzmor sa 23, Diaron Foks sa 20 i Heri Džajls sa 14 poena. U redovima Los Anđeles Klipersa bolji od ostalih bili su Kavaj Lenard sa 31, Lu Vilijams sa 24 i Montrezl Herel sa 16 poena.

Napomenimo i to, Sakramento je posle ovog trijumfa na 12. mestu sa učinkom od 23 pobeda i 33 poraza, te je na pet pobeda ispod plej-of zone. Sa druge strane, Klipersi sa 37-19 zauzimaju treće mesto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati