Košarka

Direktno.rs

21. 02. 2020. 23:01 0

"Znam šta radim i ne polažem nikom račune"

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota bio je prilično nervozan posle poraza od CSKA (81:86) u 25. kolu Evrolige.

Statega crveno-belih je nakon uvodnog izlaganja isprovociralo pitanje novinara i opaska da Zvezda je igra lepo za oko i sporo, pa je i nervoznim tonom odgovarao.

- Pre svega, Zvezda je igrala protiv najbolje odbrambene ekipe u Evropi, a dala je 81 poen! Igrala je, pritom, bez dva vrlo bitna igrača, Dženkinsa i Dobrića, a dala je sve od sebe. Pa, mi smo igrali osam utakmica za 16 dana, i to smo igrali sad protiv ekipe koja je poslednji meč odigrala pre osam dana! Ako to ne razumeš (odgovara novinaru), onda ti ne uvažavaš nikakve probleme. Pa, ne može da se igra lepo uvek. Pritom, mi smo samo jednom otkako sam preuzeo ekipu izgubili sa dvocifrenom razlikom, a dobijali smo jače ekipe od nas. Na sve to, eto, konstatujem, nemamo dobro suđenje, žalio sam se tim povodom jer nije isti kriterijum za svakog ko igra sa nama. Ali, da se razumemo, ne polažem nikome račune, znam dobro šta radim - rekao je Šakota.

Taj deo obraćanja zaključio je slikovitim opisom:

- Znate, ja volim da gledam fudbal i prilično sam fanatizovan, ali nisam stručan. Gledam, smenjujem trenera, vičem da ga smene, ali džabe. Ne razumem se ja u to. Eto - istakao je trener Zvezde.

On na meču sa CSKA nije mogao da računa na Čarlsa Dženkinsa.

- Nažalost, nezgodan trenutak za tu povredu, jer ne samo da nije mogao da nam pomogne u ovom meču, već neće moći ni na sledećem. Iskreno, uplašio sam se da je nešto ozbiljnije, ali nadamo se da će biti spreman za, nama jako važan meč, protiv Cedevita Olimpije. Dajemo sve od sebe, svakako, da se što pre vrati u ritam.

Upitan je i na šta je tačno mislio kada se žalio na suđenje.

- Pa, imali smo razgovor, navodili slučajeve, od Baskonije, i tako dalje, i tako dalje, gde nismo bili zadovoljni. Dobili smo podršku da neke stvari nisu bile u redu. Ovako, neobavezno govoreći, dolazi se do onoga da se sudi u stilu "kome je važnije, a kome nije" - rekao je Šakota.

Na kraju se osvrnuo i na to koliko je dobra atmosfera na tribinama bitna za uspehe.

- Kada je loš ambijent, onda je to kao infekcija... Još je i najmanji problem ako je trener meta. Najgore je kad su igrači, a imali smo mi i to - od igrača koji je otišao, do nekih koji su maltene pred menjanjem. Ne dotiče mene to što se čuje sa trbine, koliko njih. Ekipa reaguje. Nismo mi za džabe šesti u Evroligi po dobijenim utakmicama na strani. Ali, kada neki igrač promaši penal, pa čujete huk... to je, stvarno pogubno za igrače - zaključio je Šakota.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati