Košarka

Direktno.rs

19. 02. 2020. 20:49 0

(VIDEO) Jokić otkrio tajnu vrhunskih partija ove sezone

Košarkaši Denvera i ove sezone pružaju veoma zapažene partije u NBA ligi, trenutno su druag ekipa na tabeli Zapadne konferencije i drugu sezonu zaredom će igrati u plej-ofu. Najzaslužniji za tako dobre rezultate bez ikakve sumnje je naš Nikola Jokić.

Reprezentativac Srbije beleži odlične igre u kontinuitetu, za šta mu je priznanje stiglo u vidu dva uzastopna učešća na ol-staru, a centar iz Sombora je otkrio da je za takva izdanja na terenu bilo presudno to što je izgubio višak kilograma.

Jokić je o svojim, ali i o igrama Denvera govorio u intervjuu za ESPN.

- Mislim da smo igrali jako dobro, imamo odličan skor, pa, iako smo se brinuli kako ćemo da prođemo, pobedili smo sedam od poslednjih osam utakmica i imali odličan momentum pred ol-star pauzu - počeo je Jokić.

Nikola je nešto slabije počeo sezonu, ali kako je ista odmicala on je igrao sve bolje i bolje i kaže da za to postoji i razlog.

- To se jednostavno desilo. Možda mi je bilo potrebno malo vremena da se zagrejem pošto u prvom delu sezone nisam baš najbolje šutirao, moji šutevi su bili neprecizni, a i imao sam viška kilograma i sada kada sam smršao sve je bolje.

Na pitanje koliko je smršao, Nikola kaže da je izgubio oko 11 kilograma i objasnio je kako.

- To je sve zbog našeg trenera Felipea, on radi s nama pet godina i sve radi za mene, pa mi je prepisao dijetu i plan treninga, te smo zajedno napravili veliki uspeh.

Jokić na terenu odlično sarađuje sa Džamalom Marejem.

- Sve je tu do iskustva, mi smo imali i teške momente kada je bilo potrebno postići koš, pa nam je sakupljeno iskustvo dosta pomoglo. Ne samo u odnosu mene i Džamala nego generalno čitava ekipa.

Nikola Jokić je trenutno jedan od najboljih NBA igrača kada se radi o pogođenim šutevima u poslednjim momentima utakmice.

- Ne razmišljam o tome niti o važnosti momenta, samo se trudim da pogodim sve što šutnem i da biram najbolje šuteve, i mislim da je ne razmišljati preterano o tome ključno - zaključio je Jokić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati