Košarka

Milan Zarić

17. 02. 2020. 17:33 0

SRCE ŠAMPIONA Već viđen čudesan preokret Partizana

Košarkaši Partizana su se po ko zna koji put ove sezone vratili iz nemoguće situacije i rešili su meč u svoju korist. To su ovoga puta uradili u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde, koju su savladali posle produžetka, i tako su došli do trofeja. Ujedno su pokazali sa kakvim samopouzdanjem igraju i da za njih nema izgubljene utakmice.

Bili su crno-beli na samo 35 sekundi gotovo u bezizlaznoj situaciji protiv Crvene zvezde, koja je bila na plus šest i već je stavila jednu ruku na "Žučkovu levicu". Međutim, upravo su se tada probudili crno-beli, Markus Pejdž je sa osam vezanih poena izborio produžetak, da bi u dodatnih pet minuta večitog rivala dotukao Ognjen Jaramaz, MVP finala, za opšte slavlje navijača i igrača.

I na duelu sa večitim rivalom se potvrdila ona borbenost crno-belih i odbijanje da se predaju, što se ponavlja u više mečeva ove sezone.

- Nismo želeli da odemo kući bez trofeja. Grebali smo noktima kako bismo pobedili Zvezdu. Nikada ne potcenjujte srce šampiona - rekao je vidno uzbuđeni Andrea Trinkijeri, trener Partizana, po završetku meča.

I zaista, crno-beli su u finalu Kupa pokazali sobinu koja ih krasi od početka sezone, a to je da nikada ne odustaju, ma koliko da je situacija u kojoj se nalaze teška. A ona protiv Zvezda je zaista bila teška.

Međutim, nisu košarkaši tima iz Humske paničili, odlično vođeni Trinkijerijem, čiji je pobednički mentalitet na kraju presudio, došli su do velike pobede i odbrane trofeja.

I nije ovo prvi put da uspevaju da se izdignu iz tako teških situacija, jer su u poslednjih mesec, mesec i po rešili dve utakmice u svoju korist na "niški način". Prvu u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije, kada su već svi "videli" poraz Partizana, ali je onda eksplodirao Ognjen Jaramaz i trojkom uz zvuk sirene srušio Ljubljančane.

Nedavno su crno-beli u finišu za infarkt za infarkt, posle velikog preokreta, bacili na kolena Virtus, iako su imali i dvocifreni minus.

Košarkaši Partizana su u dosadašnjem toku sezone znali da se izdignu iz teških situacija i da dolaze do pobede kada su ih baš svi otpisali. Zbog toga i ne treba da čudi što su osvojili Kup Radivoja Koraća, što su na tri kola ABA lige lideri sa velikim šansama da zauzmu pol poziciju pred plej-of, kao i to što su već sad obezbedili plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati