Košarka

Milan Zarić

17. 02. 2020. 10:47 0

Pobedio u životnoj utakmici, sad donosi trofeje Partizanu

Od igrača kom je ugrožena karijera do glavne uzdanice Partizana. Tako bi se najkraće mogao opisati neverovatan put Ognjena Jaramaza, koji je u toliko utakmica bio ključni igrač crno-belih, a tako je bilo i u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde (85:84), u kom je talentovani bek proglašen za najkorisnijeg igrača.

"Grobari" slave Ognjena Jaramaza! Na društvenim mrežama sipaju hvalospeve na račun reprezentativca Srbije, koji je pobedio sve nedaće i pokazao od kakvog je materijala stvoren. I nije da su te nevolje bile male, jer je mladi košarkaš pre samo dve godine vodio životnu bitku. Uspeo je da izađe kao pobednik i sada igra najbolju košarku u karijeri.

Jaramaz je od početka karijere pokazivao raskošan talenat. Zbog toga i ne čudi što je 2017. godine dobio priliku da nastupi za Njujork Nikse na Letnjoj ligi. Pokazao se tada u veoma dobrom svetlu, pa se čekalo kada će dobiti šansu u najjačem takmičenju na svetu.

Ali, do to šanse nije došao, jer je imao mnogo većih problema, i to onih zdravstvenih. Vodio je Jaramaz životnu borbu, napravio je višemesečnu pauzu u karijeri zbog plućne embolije i pobedio je!

I vratio se košarci na neverovatan način. A nisu svi mislili da će tako nešto biti moguće. Jer, bio je bek Partizana tada u veoma teškoj situaciji, karijera mu je dovedena u pitanje, izgubio je šansu da postane tada reprezentativac. Jednostavno, bio je prežaljen igrač, budući da doktori nisu znali šta mu je u tim trenucima.

Ipak, to je bilo samo mišljenje ljudi sa strane, nikako tako na celu situaciju nije gledao Ognjen Jaramaz. Uz neverovatnu snagu volje se vratio, Bog ga je za sve nagradio, pa se vratio na velika vrata.

- Veoma mi je drago što se napokon bliži trenutak kada ću ponovo zaigrati zvaničnu utakmicu. Sticajem nesrećnih okolnosti bio sam primoran da napravim višemesečnu pauzu. U pitanju je bila plućna embolija koja je sada u potpunosti sanirana - rekao je Jaramaz te 2018. godine

Sada je ključni igrač Partizana, jedan od onih bez kojih "parni valjak" ne može i čovek koji ima bezgranično poverenje Andree Trinkijerija. I na sve to poverenje je uzvratio odličnim izdanjima.

Pokazivao je Jaramaz tokom sezone da je igrač za velika dela, potvrdio je to onom trojkom uz zvuk sirene za pobedu protiv Cedevita Olimpije, a raskošan talenat je demonstrirao i na meču protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Zablistao je onda kada je to crno-belima bilo najpotrebnije, u produžetku, kada je postigao sve poene za Partizan i na taj način je doneo trofej timu iz Humske, treći uzastopni u ovom takmičenju.

- Retko ko bi mogao da režira ovo. Praktično smo tri četvrtine kontrolisali utakmicu, da bi oni početkom poslednje preokrenuli i zaista se tada menja psihologija igrača. Međutim, imali smo mnogo hrabrosti i malo sreće, Pejdž je pogodio tu trojku i dva penala i ušli smo u produžetak i onda ste sve videli. Možda sam prepoznao u nekim momentima da smo izgubili ritam u napadu, da treba neko da preuzme odgovornost. Zaista nisam jedini bio koji je preuzimao. Pejdž, Kori Volden, Rade Zagorac... Svi su dali doprinos - rekao je Jaramaz posle pobede nad Crvenom zvezdom.

I kao nagrada za sva ta sjajna izdanja stigao je i poziv Igora Kokoškova, pa će Jaramaz biti član reprezentacije na kvalifikacionim mečevima za Evrobasket 2021. godine. Jednostavno, igra bek Partizana košarku karijere, konstantno pomera granice i pokazuje da je sve moguće uz ogromnu snagu volje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati