Košarka

Direktno.rs

15. 02. 2020. 22:52 0

Zvezda dočekala Partizan u finalu Kupa Koraća

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su savladali FMP sa 85:77 (24:22, 16:23, 23:12, 22:20). U duelu za titulu, crno-bele čeka najveći rival Crvena zvezda.

Naime, od samog starta viđen je visok tempo igre kod oba rivala. Izabranici Andree Trinkijerija nešto su jače ušli u tu prvu četvrtinu, pa kako ni jedni ni drugi nisu uspeli previše da zadrže rivala u napadu, ona je završena 24:22.

Ipak, u nastavku je FMP znatno bolje odradio defanzivne zadatke, dok je u napadu ostao jednako dobar, pa se na odmor otišlo rezultatom 40:45, u korist ekipe iz Železnika.

Po povratku na parket u potpunosti su Trinkijerijevi momci preuzeli inicijativu. Igrali su dosta skoncentrisanije, odlučnije i vidno su bili rešeni da vrate utakmicu u svoje ruke. To su i uspeli. Defanzivno su odlično stajali i sveli rivala na svega 12 poena za deset minuta. Formu u napadu su podigli, pogađali otvorene šuteve i pronalazili rešenja, što ih je dovelo u ozbiljnu prednost pred poslednju deonicu, 63:57.

I u četvrtoj četvrtini viđena je velika borba na parketu. Iako su rivali igrali poprilično ujednačeno, kapital koji su crno-beli poneli posle odlične treće deonice, bio je dovoljan zalog za pobedu, 85:77.

U drugom polufinalu, Crvena zvezda je savladala Megu pogotkom Bilija Berona u poslednjoj sekundi.

Kup Radivoja Koraća, polufinale
Partizan – FMP Železnik 85:77 (24:22, 16:23, 23:12, 22:20)
Dvorana: "Čair", Niš
Gledalaca: 4.500
Sudije: Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić

PARTIZAN: Volden 11, Zagorac 10, Jaramaz 11, Veličković 4, Janković 2, Pejdž 10, Mekadu 4, Stefanović, Birčević 10, Tomas 13, Trifunović 2, Mozli 8

FMP ŽELEZNIK: Rit 10, Čović 12, Pot 9, Radanov 8, Kuzmić 13, Uskoković, Pecarski 5, Jeremić 6, Šešlija, Ulubaj 6, Đorđević 8, Momirov

 

Finale - Nedelja

Crvena zvezda - Partizan 21.00

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati