Košarka

Milan Zarić

25. 01. 2020. 21:44 0

NE DA VRH Partizan pregazio Zadar

Košarkaši Partizana zadržali su lidersku poziciju u ABA ligi, pošto su u 17. kolu regionalnog takmičenja savladali Zadar sa 87:60 (12:13, 31:13, 18:18, 26:16).

Najzaslužniji za pobedu bili su Džejms Mekadu i Ognjen Jaramaz sa po 13 poena, a odlično ih je pratio Uroš Trifunović sa 12. Na drugoj strani najbolji je bio Stefan Fundić, nekadašnji košarkaš Mega Bemaksa, koji je duel završio sa 19 poena.

Crno-beli su do trijumfa nad Zadrom došli na prilično lak način, budući da protivnik nije nalazio načina da parira raspoloženoj četi Andree Trinkijerija. Praktično je Zadar samo u tome uspevao u prvojo četvrtini, u kojoj je pružio jak otpor, a koju je čak i rešio u svoju korist.

Nije bogzna koliko kvalitetne košarke viđeno u prvih 10 minuta, košarkaši nisu bili raspoloženi u napadu, pa je i to razlog zbog čega je postignuto samo 25 poena.

U nastavku meča situacija se promenila, do izražaja je došao individualni kvalitet košarkaša Partizana, koji su krenuli da terorišu protivnika. Blistao je u tom delu igre Džejms Mekadu, najnovije pojačanje crno-belih, zakucavao je, pogađao pod košem, a kako je imao podršku od Jaramaza i Birčevića, prednost je začas bila na strani Partizana i nastavila je da raste.

A koliko su izabranici Andree Trinkijerija zapravo bili dominantni u tom prvom poluvremenu, tačnije u drugoj četvrtini, svedoči to što su na poluvreme otišli sa ogromnih 17 poena prednosti. Pitanje pobednika je u tim trenucima rešeno, pa je košarkašima Partizana samo ostalo da na miran način privedu meč kraju.

Imao je Partizan u trećoj četvrtini najvećih plus 24, ali je Zadar uspeo da smanji zaostatak i da u poslednjih 10 minuta uđe sa 17 poena manjka. Ali, slaba je to uteha bila za košarkaše hrvatskog tima, koji u završnici nisu uspeli da nadoknade veliki minus. Nisu im to dozvolili igrači ekipe iz Humske, jer su ponovo u nekoliko navrata otišli preko 20 poena razlike, da bi na kraju slavili sa ogromnih 87:60.

Na taj način su ostali na vrhu, sa jednom pobedom više od Budućnosti, ali su i napravili veoma dobru uvertiru za meč četvrtog kola Top 16 faze Evrokupa, u kom dočekuju Darušafaku (sreda, 20 sati).

PARTIZAN - ZADAR 87:60 (12:13, 31:13, 18:18, 26:16)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 3.982. Sudije: Uroš Obrknežević, Milivoje Jovčić, Radoš Savović.

Partizan: Volden 5, Zagorac, Pejdž 6, Gordić 5, Mekadu 13, Jaramaz 13, Veličković 10, Birčević 9, Janković 6, Tomas, Trifunović 12, Mozli.

Zadar: Ulajrević, Alen 4, Ivanov 8, Ahmed 5, Palokaj, Vuković 13, Junaković 2, Mavra 7, Fundić 19, Planinić, Keler 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati