Košarka

Direktno.rs

25. 01. 2020. 08:20 0

Jokić izdominirao sam, Bogdan najzad starter

Još jednu odličnu partiju u NBA pružio je košarkaš Nikola Jokić, ovoga puta u pobedi Denvera nad Nju Orleansom 113:106, dok je Sakramento slavio protiv Čikaga u gostima sa 98:81.

Nisu Nagetsi imali previše problema u meču sa Pelikanima, šta više, igrali su prilično sigurno i imali prednost tokom većeg dela meča. U jednom momentu, pri kraju treće deonice, ona je dostigla "plus 15". 

U skladu sa rezultatom, "plesao" je po parketu i Nikola Jokić, koji je bio prilično raspoložen na ovom susretu. Gotovo sam se borio u reketu sa rivalima i u toj borbi bio ubedljiv.

Mada se činilo da će sve proći bez ikakvih turbulencija, na minut i po pre kraja, ekipa iz Nju Orleansa je uz pomoć podrške publike i pada koncentracije gostiju, uspela da se približi na samo tri poena zaostatka. Ipak, nisu time uspeli da ugroze trijumf rivala.

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je naš centar Nikola Jokić, koji je postigao 27 poena, 9/20 iz igre, 1/6 za tri, 8/8 slobodna bacanja, uz to je imao i 12 uhvaćenih lopti, sedam asistencija, četiri "ukradene" i dve "izgubljene" lopte. Sa druge strane, najefikasniji je bio Džej Džej Ridik sa 18 poena.

Nagetsi su sa učinkom 31:14 četvrti su na Zapadu, dok su Pelikani upisali treći poraz u poslednje četiri utakmice.

Kada je u pitanju meč Sakramenta, ovom pobedom, Kingsi su prekinuli niz od šest uzastopnih poraza. Bogdan Bogdanović je najzad bio starter na meču, a na parketu je proveo 26 minuta. Za to vreme uspeo je da se izbori za učinak od 12 poena, tri skoka i asistenciju.

Naš drugi as Nemanja Bjelica na parketu je proveo šest minuta više od Bogdanovića, i za to vreme postigao je 13 poena, uz sedam skokova, tri asistencije i blokadu.  

Istina je da su Kingsi bili bolji na ovom meču, ali se pobednik nije mogao tako lako naslutiti, jer je domaćin "disao za vrat" Sakramentu bez prestanka. Ipak, gosti su, predvođeni Hildom sa 21 poenom, uspeli da slave na kraju. Sa druge strane, najefikasniji je bio Zek Levin sa isto toliko postignutih poena.

 

NBA rezultati

Detroit - Memfis 112:125
Orlando - Boston 98:109
Njujork - Toronto 112:118
Čikago - Sakramento 81:98
Majami - LA Klipers 117:122
Minesota - Hjuston 124:131
Nju Orleans - Denver 106:113
Oklahoma - Atlanta 140:111
San Antonio - Finiks 99:103
Golden Stejt - Indijana 118:129
Šarlot – Milvoki 103:116

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati