Košarka

Direktno.rs

22. 01. 2020. 16:20 0

ZAR OPET?! Evroliga žestoko kaznila Zvezdu

Evroliga je ponovo kaznila KK Crvena zvezda zbog "nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmice 20. kola protiv Albe", a kako se navodi u saopštenju kluba, crveno-beli će morati da plate 38.000 evra.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na dva teška prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su (ponovno) pljuvanje sudije i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

- Zbog pljuvanja jednog od sudija po izlasku sa terena, kao i činjenice da je i ovaj prekršaj ponovljen (klub je u sezoni 2016/2017 kažnjen sumom od 15.000 evra za identičan prekršaj, kao i ove sezone sumom od 30.001 evra nakon utakmice sa Baskonijom), klub se ovoga puta kažnjava sumom od 35.000 evra. Zbog ubacivanja pakle cigareta, dva upaljača i kovanice tokom pauze između treće i četvrte četvrtine, a i nakon utakmice, kao i činjenice da se ovaj prekršaj ponavlja, klub se kažnjava sumom od 3.000 evra - navodi se u saopštenju. 

Ujedno, to su i minimalne moguće kazne za ovakve vrste ponovljenih teških prekršaja (najveća predviđena novčana kazna je 280 hiljada evra), pošto bi u slučaju ponavljanja istog prekršaja, svaka naredna kazna bila duplirana. Klub uz to može biti dodatno kažnjen oduzimanjem bodova, igranjem pred praznim tribinama, pa čak i privremenom suspenzijom iz takmičenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati