Košarka

Milan Zarić

13. 12. 2019. 23:00 0

Lučić razbio Zenit, Pešićeva Barsa moćna protiv Grka

Košarkaši Barselone, koje sa klupe predvodi naš Svetislav Pešić, savladali su Panatinaikos kod kuće sa 98:86 u 13. kolu Evrolige, dok je Bajern predvođen Vladimirom Lučićem došao do trijumfa nad Zenitom - 77:69.

Barselona je došla do druge vezane pobede u elitnom takmičenju, pa se tako izjednačila sa Realom na drugom mestu sa 10 pobeda i tri poraza. Pokušali su igrači Panatinaikosa da pariraju Kataloncima, međutim u tome nisu uspeli, pa je domaćin došao do novog slavlja.

Barsa je vodila tokom celog meča, u prvoom poluvremenu je imala i dvocifrenu prednost, te pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Probali su "zeleni" da se vrate, prišli su na minus šest u trećoj četvrtini, no to je bilo sve. Španci su odbili napad, u poslednjem kvartalu su vratili dvocifrenu prednost i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

Tim Svetislava Pešića do pobede su vodili Nikola Mirotić sa 23 i Malkolm Dilejni sa 17 poena, dok su se u redovima Panatinaikosa istakli Džimer Fredet sa 19 i Nik Kalates sa 13 koševa.

Pobedu je u 13. kolu ostvario i Bajern, koji je kod kuće bio bolji od Zenita sa 77:69. Najzaslužniji za trijumf Bavaraca bio je reprezentativac Srbije Vladimir Lučić, koji je odigrao odličan meč. Igrao je srpski krilni košarkaš odlično, imao je samo dva promašaja iz igre na utakmici i na kraju je došao do učinka od 17 poena. Pritom, imao je pet skokova i tri asistencije, što mu je donelo indeks od 25 i zvanje igrača utakmice.

Pored Lučića, odličnu partiju u redovima Bajerna pružili su Greg Monro sa 12, odnosno Peteri Koponen, Maodo Lo i Dijego Flakadori sa po 11 poena. Na suprotnoj strani bolji od ostalih bili su Aleks Renfro sa 18 i Tim Abromaitis sa 13 koševa.

Asvel je savladao Armani sa 89:82, a gostima nije pomogao ni Vladimir Micov, koji je duel završio sa sedam poena, dok je Valensija u gostima bila bolja od Žalgirisa - 86:82.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati