Košarka

11. 12. 2019. 13:32 0

Ko je Okben Ulubaj, momak koji je umalo srušio Zvezdu?

Derbi susret između Crvene zvezde i FMP ostao je upamćen po drami iz koje je branilac titule na kraju izašao kao pobednik u dodatnih pet minuta borbe. FMP je praktično celu utakmicu diktirao tempo i rezultat, najviše zahvaljujući odličnom izdanju Okbena Ulubaja, koji je utakmicu s crveno-belima završio uz 19 poena, pet skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks korisnosti 21.

Samo u završnih minut i po poslednje četvrtine Ulubaj je ubacio pet važnih poena, uključujući i trojku na 22 sekunde pre isteka vremena za izjednačenje i produžetak. Samo malo sreće nedostajalo nekada trofejnom mladom reprezentativcu Turske da izraste u potpunog heroja Pantera, ali je svakako privukao veliku pažnju košarkaške javnosti u Srbiji.

Na pitanje da li je bilo posebne motivacije za meč protiv Crvene zvezde, turski internacionalac kao iz topa uzvraća:

- Naravno da ima. Ipak je naspram nas bio najbolji klubu u Srbiji - kaže Ulubaj i nastavlja:

- Imali smo veliku želju da pobedimo, odigrali smo jako dobar meč i borili se do poslednjeg atoma snage. Videli ste koliko FMP može i ponosan sam na saigrače i ekipu.

Ko je zapravo Okben Ulubaj?

- Jednostavan momak, koji voli sve što vole mladi. U košarkaškom smislu igrač sam koji pokriva pozicije dva, tri i četiri, igram praktično sve što trener od mene traži i uvek sebe stavljam u službu ekipe. Iskreno, kada nisam na treninzima i u obavezama, najviše volim da sedim kod kuće, da odmaram, gledam serije i opuštam se. Nisam previše zahtevan u tom smislu.

Momak rodom iz Bakirkoja ima ozbiljan sportski, odnosno košarkaški gen u svojoj porodici, pošto su se igrom pod obručima bavili i njegovi roditelji, te ujak...

- Da, istina je. Zbog njih sam se od malih nogu opredelio za košarku. Kažu mi roditelji da sam na utakmicama bio redovan od malih nogu, praktično od dve godine, mada se toga lično ne sećam. Za mene nije ni postojao drugi sport osim košarke.

Ono čime Ulubaj može da se pohvali jesu medalje s reprezentativnih takmičenja. U periodu od 2012. do 2016. godine Ulubaj je uzeo po tri zlatne i bronzane medalje sa kadetskom, juniorskom i mladom reprezentacijom Turske.

- Da, to je bilo sjajno vreme. Imali smo jako dobru generaciju (između ostalih Kenan Sipahi, Džedi Osman, Berk Ugurlu, Tolga Gedžim prim. aut.), bili smo zajedno jako dugo i eto, osvojili mnogo medalja. Iskreno, sada više ne razmišljam o tom periodu. Ostavio sam sve u prošlosti. Bilo mi je lepo, ali sada razmišljam o sadašnjosti i budućnosti, kako da budem bolji igrač i napredujem što više.

Tokom vremena u Turskoj nije se naigrao na klupskom nivou i priznaje da mu je to jako teško palo...

- Teško je, jer se naviknete na to da igrate i onda samo od jednom dobijate po pet minuta, igrate ponekad... Težak je taj prelaz iz juniorske u seniorsku košarku, pogotovo kada ne igrate jer možete da izgubite kontinuitet. Igrao sam deset godina bez prestanka kao klinac i onda nisam dobio pravu šansu. Sada je već mnogo lakše.

Pored košarke, u Beogradu uživa i van terena.

- Najviše se to svodi na izlaske na kafu i u restorane na ručak ili večeru. Kada imaš oko sebe saigrače sličnih godina, lako je da se snađeš u novom mestu. Beograd je sjajan grad i sve ono što sam dosad video jako mi se dopada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati