Košarka

Milan Zarić

07. 12. 2019. 23:39 0

MEČ SEZONE Bobijev dabl-dabl u pobedi Dalasa

Košarkaši Dalasa su pobedili Nju Orleans sa čak 130:84 u NBA ligi, a jedan od igrača koji je obeležio ovaj duel bio je Boban Marjanović. On je trijumfu tima iz Teksasa doprineo dabl-dabl učinkom od 15 poena i 16 skokova.

Dobio je konačno reprezentativac Srbije značajnu minutažu i odmah je pokazao koliko može. Bio je Bobi razigran od starta, u prilog čemu govori da je za prvih devet minuta u igri došao do učinka od 11 poena (šutirajući bez promešaja) i sedam skokova.

Nastavio je naš centar u tom ritmu, pa je na terenu ukupno proveo 23 minuta. I ukazanu šansu je na najbolji način iskoristio, budući da je na kraju imao 15 poena i čak 16 uhvaćenih lopti. Pored dabl-dabla, Bobi je stigao i da podeli dve asistencije, čime je kompletirao sjajno izdanje.

Bila je to njegova najbolja partija ove sezone u NBA ligi, te je pokazao da može da bude značajno oružje Maveriksa u nastavku sezone.

U pobedi Dalasa, koja nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, ponovo se istakao Luka Dončić, koji je pokazao da je suvo zlato svetske košarke. Pogađao je Slovenac sa lakoćom, virtuozno je asistirao (nekoliko uspešnih dodavanja je podelio upravo Marjanoviću), te je bio najzaslužniji što se tim iz Teksasa ponovo radovao.

Dončić je vodio Maverikse do pobede protiv "pelikana" sa 26 poena i devet asistencija i do ovog učinka je došao sa 26 minuta. U redovima Nju Orleansa bolji od ostalih bili su Džekj Džej Redik sa 15, odnosno Brendon Ingram i Džru Holidej sa po 14 poena.

Dalas je posle ove pobede došao na drugu poziciju Zapadne konferencije sa skorom od 16 pobeda i šest poraza, dok je Nju Orleans na pretposlednjoj poziciji sa učinkom 6-17.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati