Košarka

Milan Zarić

06. 12. 2019. 21:52 0

Partizanu jedna četvrtina dovoljna da razbije Megu

Košarkaši Partizana vezali su i drugu pobedu u ABA ligi, jer su ubedljivo savladali Megu Bemaks sa 98:77 u 10. kolu regionalnog takmičenja. Tim iz Humske je do pobede vodio odlični Nemanja Gordić sa 22 poena.

Crno-beli, koji su na ovom meču bili jači za Redžija Redinga, ušli su u duel u Hali sportova "Ranko Žeravica" kao veliki favoriti i tu ulogu su potvrdili tek u poslednjoj četvrtini. U preostale tri su izabranici Dejana Milojevića mučili goste, međutim u poslednjem kvartalu su pali, što su gosti znali da iskoriste i dođu do sigurne pobede.

Odlično su domaći otvorili meč sa Partizanom, sjajno su šutirali sa distance, što im je omogućilo da u prvoj četvrti steknu velikih plus devet. Ipak, uspeli su crno-beli nekako da se oporave od početnog udarca, pa su na prvi obavezni odmor otišli sa minus pet (27:22).

Iako su izabranici Andree Trinkijerija uzvratili udarac, to nije značilo da će košarkaši Mega Bemaksa da ustuknu. Naprotiv, nastavili su da pružaju veoma jak otpor, što je jedan od razloga zbog čega Partizan nikako nije mogao da nametne prepoznatljiv ritam igre. Konstantno je jurio zaostatak, koji je u jednom trenutku bio i dvocigren (40:30), i samo u jednom navratu je uspeo da ga stigne.

Bilo je to u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada je tim iz Humske došao do izjednačenja (49:49), međutim stigao je spreman odgovor Mege, koja je, ipak, na veliki odmor otišla sa prednošću - 51:49. Nije ono bilo ubedljivo, ali je davalo dozu samopouzdanja timu Dejana Milojevića.

Pokuašao je Trinkijeri u pauzi da trgne izabranike, koji su držali priključak, no do preokreta nisu mogli. Samo su na kratko preuzeli vođstvo, no mladi igrači domaće ekipe su znalački odgovorili, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa egal rezultatom.

Odlično su košarkaši Mege parirali tokom tri četvrtine, ali u poslednjoj nisu mogli. Totalno su pali, nisu mogli da pronađu igru u napadu, što je Partizan surovo iskoristio, pa je na kraju došao do ubedljive pobede od 98:77. Jednostavno, u poslednjih 10 minuta je crno-belima sve polazilo od ruke, u prilog čemu govori broj postignutih poena (32), dok domaći nisu mogli da se sastave. Odbrana Partizana je sve zatvorila, pa je Mega ubacila ukupno 11 poena.

Na taj način su crno-beli došli do sedme pobede u ABA ligi i skočili su na drugu poziciju posle nekompletnog kola, dok je Mega i dalje pretposlednja sa dva trijumfa i čak osam poraza.

Do novog regionalnog trijumfa Partizan su vodili Nemanja Gordić sa 22, Novica Veličković sa 17 i Rašon Tomas sa 16 poena, dok su se na drugoj strani istakli Marko Simonović sa 18 i Luka Ašćerić sa 16 koševa.

MEGA BEMAKS - PARTIZAN 77:98 (27:22, 24:27, 15:17, 11:32)

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica". Gledalaca: 2.100. Sudije: Jakub Zamojski, Radoš Arsenijević i Branislav Mrdak.

Mega Bemaks: Mišković 7, Atić 11, Marjanović, Ašćerić 16, Čarapić, Miljenović, Simonović 18, Cerovina, Macura 2, Tanasković 9, Stanić 5, Mesiček 9.

Partizan: Volden 7, Zagorac 13, Pejdž 4, Gordić 22, Jaramaz, Miletić, Veličković 17, Birčević 3, Reding 11, Janković 2, Tomas 16, Mozli 3.

ABA LIGA, 10. KOLO

PETAK

Cibona - Igokea 66:91

Mega Bemaks - Partizan 77:98

SUBOTA

18.00 Budućnost - Cedevita Olimpija

20.00 Krka - Mornar

NEDELJA

18.00 Crvena zvezda - FMP

PONEDELJAK

18.00 Primorska - Zadar

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati