Košarka

Milan Zarić

05. 12. 2019. 22:31 0

Zvezdin brejk u Milanu: Braun srušio i Armani

Košarkaši Crvene zvezde su napravili drugi brejk u Evroligi ove sezone, pošto su u gostima savladali Armani sa 77:67 u 12. kolu elitnog takmičenja.

Ujedno, na taj način su nastavili seriju protiv "manekena", koje su pobedili i u petom međusobnom duelu. Tako su došli do petog trijumfa u Evroligi, što im je donelo napredak na tabeli, dok je tim iz Milana, koji ne zna za trijumf protiv tima sa Malog Kalemegdana, doživeo peti neuspeh.

Najzaslužniji za trijumf Crvene zvezde bio je odlični Lorenco Braun, koji je meč završio sa 21 poenom i koji je pogađao u ključnim momentima. Tako je ponovo izrastao u junaka, baš kao što je to bio slučaj i u prošlom kolu protiv Valensije. Plejmejkera crveno-belih su odlično pratili Bili Beron sa 17 i Derik Braun sa 12 koševa. Na drugoj strani najistaknutiji je bio Serhio Rodrigez sa 14 poena.

Kada je reč o toku meča, veoma dobro su izabranici Dragana Šakote ušli u utakmicu, pa su odabirom dobrih rešenja došli do prednosti u prvom kvartalu. Ta prednost se uglavnom kretala između dva i četiri poena, na šta domaćin nije imao odgovora. Bili su nošeni crveno-beli podrškom sa tribina, što im je davalo snagu da ostave što bolji utisak, a to se najbolje videlo u prvoj četvrtini.

Dobro su u tim trenucima igrali Beron i Lorenco Braun, držali su vođstvo, međutim onda se očekivao odgovor "manekena". I on je usledio u drugoj četvrtini. Tada se razigrao Nedović, kao i Džef Bruks, pa su košarkaši Armanija došli do prednosti.

Od tog trenutka su domaći držali konce igre u svojim rukama, dozvolili su košarkašima Zvezde da samo u dva navrata izjednače (26:26 i 29:29), dok je ostatak četvrtine protekao u njihovom znaku. Bio je veoma dobar Rol, koji je trojkom odveo Armani na najvećih plus pet, no uspeli su košarkaši Zvezde nekako da uzvrate, pa su na poluvreme otišli sa povoljnih minus jedan (41:40).

"Milanezi" su na poluvreme otišli sa prednošću, međutim po povratku na teren su ih sačekale loše vesti, budući da se Nemanja Nedović povredio, pa je za njega meč posle prvih 20 minuta bio završen.

Očigledno je odsustvo srpskog košarkaša predstavljalo problem za Armani, koji je potpuno napadački stao u trećoj četvrtini, što su crveno-beli i te kako znali da iskoriste. Nošeni Lorencom Braunom su uspeli da preokrenu, pa je trojka Mohameda Fajea donela Zvezdi ogromnih plus 10 (57:47). Taj zaostatak su domaći uspeli tek malo da ublaže, budući da je Rol pogodio i Armani je u poslednjih 10 minuta ušao sa minusom od sedam poena.

Sjajna igra u trećoj četvrtini je bila sasvim dovoljna crveno-belima da se na kraju raduju, jer Armani, koliko god da se trudio, nije mogao da istopi minus, jer su nalete odlično odbijali Lorenco Braun i Džejms Gist. Birali su crveno-beli odlična rešenja u napadu, veoma dobrim potezima su prelomili meč i na kraju su se radovali.

Na taj način su ostvarili petu pobedu u Evroligi i imaju samo trijumf manje od Himkija, koji se nalazi na osmoj poziciji.

ARMANI - CRVENA ZVEZDA 67:77 (18:20, 22:19, 10:18, 17:20)

Dvorana: "Mediolanum Forum". Gledalaca: 8.680. Sudije: Robert Lotermozer, Seržo Silva, Marćin Kovalski.

Armani: Dela Vale 7, Mek 2, Biliga, Moraskini 7, Rol 9, Rodrigez 14, Tarčevski 3, Nedović 6, Barns, Vajt 6, Bruks 7, Skola 6.

Crvena zvezda: Kuzmić 2, D. Braun 12, Čović 2, L. Braun 21, Davidovac 6, Faje 6, Beron 17, Dobrić 3, Gist 2, Dženkins, Simanić, Odžo 6.

EVROLIGA, 12. KOLO

ČETVRTAK

CSKA - Žalgiris 85:82

Makabi - Bajern 77:55

Armani - Zvezda 67:77

Real Madrid - Valensija 111:99

PETAK

18.00 Zenit - Asvel

18.00 Himki - Barselona

18.45 Fenerbahče - Alba

20.30 Panatinaikos - Olimpijakos

21.00 Baskonija - Efes

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati