Košarka

[ Izvor: Beta ]

05. 12. 2019. 15:17 0

Zvezda: Pojedinci se plaše jedinstva srpskih klubova

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da se zalaže za opstanak obe regionalne lige, ali samo ako su srpski klubovi njihov integralni deo i ocenio da se "pojedinci plaše jedinstva srpskih klubova".

- Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige, ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta "specijalaca", već ono što treba da budu - integralni deo ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a verovatno ne bi ni postojale. Ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ove i takve liga ne trebaju nikome, niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi - navodi se u saopštenju crveno-belih.Zvezda je navela da je povukla svog predstavnika sa jučerašnjeg sastanka Radne grupe ABA lige u Zagrebu, pošto nije želela da se donose odluke bez predstavnika Partizana, koji se nije pojavio, pošto nije dobio obaveštenje o terminu sastanka.

- Naš klub nije želeo da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom, bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu. Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik Partizana nije dobio nikakav povratan odgovor oko termina sastanka, niti je Crvena zvezda o tome bila obaveštena.U Zvezdi smatraju da "sva dešavanja podsećaju na prethodnu sezonu", u kojoj je bilo brojnih nesuglasica i incidenata, posebno u završnici.

- Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako retko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova, i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. Ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu korporativno–koalicionog pristupa neće biti mesta, jer kao takva siguro neće ni postojati - navodi se u saopštenju crveno-belih.

Iz Zvezde su naveli da obeshrabruje to što pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati