Košarka

[ Izvor: KK Crvena zvezda ]

04. 12. 2019. 12:49 0

Evroliga žestoko kaznila Zvezdu

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je u sredu od strane disciplinskog sudije Evrolige zbirnom kaznom od 17.500 evra zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola elitnog takmičenja sa Valensijom, koja je odigrana prošlog četvrtka u hali "Aleksandar Nikolić".

Disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan izrekao je ovu kaznu zbog dva propusta:

- Zastoj u radu semafora koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanja od 57 minuta tokom prve četvrtine utakmice u iznosu od 15.000 evra;

- Ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, u iznosu od 2.500 evra.

U obrazloženju kazne navodi se da je KK Crvena zvezda i u prošlosti kažnjavan zbog propusta slične prirode, ali je olakšavajuća okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu.

Posle ove kazne oglasila se i Crvena zvezda saopštenjem na zvaničnom sajtu, čiju sadržinu prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda ovom prilikom saopštava da je shodno ugovorima koje je pre početka sezone potpisao sa "Arenom" i Sportskim centrom "Tašmajdan" koji upravlja halom "Aleksandar Nikolić" (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbeđivanje normalnih uslova tokom jedne evroligaške utakmice, zadužena "Arena", a u ovom slučaju SC "Tašmajdan" – hala "Aleksandar Nikolić", u kojoj je Crvena zvezda nastupala u tom kolu.

Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 eura za neispravnost semafora od SC "Tašmajdan" koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC "Tašmajdan" – hala "Aleksandar Nikolić" ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca.

KK Crvena zvezda podseća da je do sada od kada se takmiči u Evroligi platio na ime kazni, po više osnova sumu od preko 150 hiljada evra zbog bacanja predmeta u teren, zakrčenih prolaza i ostalih prekršaja koji podležu sankcijama disciplinskog pravilnika Evrolige.

Zato još jednom pozivamo sve pristalice našeg kluba da sportski i korektno navijaju i bodre Crvenu zvezdu, jer nas već sledećeg četvrtka očekuje nova velika utakmica u Beogradu protiv ekipe Baskonije u "Areni".

Takođe, klub apeluje na sve navijače u dijaspori i sve koji samostalno i u svojoj režiji prisustvuju na gostujućim utakmicama KK Crvena zvezda da se pridržavaju propozicija Evrolige, sportski bodre crveno-bele, ne ubacuju predmete u teren, ne stoje na prolazima, jer su protiv KK Crvena zvezda pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača na gostovanjima u Berlinu i Kaunasu, i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo i organizaciji kluba!", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati