Košarka

Milan Zarić

04. 12. 2019. 06:14 0

Denver pao u finišu, Jokić izgubio bitku sa Lebronom

Košarkaši Denvera poraženi su od kuće od Los Anđeles Lejkersa sa 96:105 u noći između utorka i srede. Nikola Jokić se nije naigrao protiv "jezerdžija", pa je meč završio sa 13 poena i osam asistencija.

 

Prštalo je sve u Koloradu na meču između dve najbolje ekipe na Zapadu, igralo se takvim intenzitetom da se sticao utisak kao da je u pitanju plej-of meč. Lejkersi su predvođeni Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom nametnuli visok ritam, Nagetsi sa našim Jokićem su pokušali da pariraju, no u tome nisu uspeli do kraja, pa su lošim rešenjima u poslednja dva minuta doživeli poraz.

Tim iz "grada anđela" je znatno bolje ušao u meč, jer je već u prvoj četvrtini stekao velikih plus devet, da bi prednost u drugom kvartalu bila i dvocifrena. Probali su košarkaši ekipe iz Kolorada da se vrate, međutim to im nije polazilo za rukom.

U trećoj četvrtini su uspeli da u jednom trenutku istope prednost Lejkersa, budući da su izjednačili, no odmah je usledio odgovor Džejmsa i Dejvisa, koji su brže-bolje odveli goste na devet poena viška.

Slična situacija je viđena u poslednjih 12 minuta, kada je Jokić sa linije slobodnih bacanja uspeo da približi Denver na samo minus jedan (96:97), međutim, ispostavilo se kasnije, to je bio poslednji trzaj "grumenja" na ovom meču.

Jer, u završna dva minuta izabranici Majkla Melouna su birali očajna rešenja u napadu, sudije su im često svirale u faulove u napadu, Jokić, Marej i Milsap su mašili iz teških pozicija, što su gosti znalački iskoristili da dođu do pobede. Nisu dozvolili Nagetsima da postignu niti jedan poen do kraja, te su se na taj način radovali i učvrstili su se na prvom mestu Zapadne konferencije.

Nikola Jokić, najbolji igrač Denvera, nije na ovom meču odigrao kako zna. Priično se mučio sa direktnim čuvarima (čitaj Entonijem Dejvisom), pa je na kraju imao 13 poena, što je za njega ispodprosečan učinak. A do ovog učinka došao je za 34 minuta šutirajući iz igre 4/12. Sva četiri koša je postigao za dva poena, budući da je oba puta bio neprecizan kada je pokušao da pogodi trojku. Pored toga. Jokić je imao i osam asistencija, odnosno pet skokova i tri ukradene lopte.

Efikasniji od njega u redovima Denvera bili su Džamal Marej sa 22 i Pol Milsap sa 21 poenom. Sa druge strane, Lejkerse su do pobede vodili Lebron Džejms i Entoni Dejvis sa po 25 koševa, dok je Redžon Rondo dodao 11.

REZULTATI NBA LIGE

Klivlend - Detroit 94:127

Vašington - Orlando 120:127

Nju Orleans - Dalas 97:118

Toronto - Majami 110:121 posle produžetka

San Antonio - Hjuston 135:133 posle produžetka

Denver - Los Anđeles Lejkers 96:105

Los Anđeles Klipersi - Portland 117:97

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati