Košarka

Milan Zarić

21. 11. 2019. 22:55 0

EVROLIGA Odlični Jović nedovoljan Himkiju, Olimpijakos ubedljiv

Košarkaši Efesa su u 10. kolu Evrolige u gostima savladali Armani sa 81:76, dok je Olimpijakos bio ubedljiv na gostovanju Albi - 99:80.

Dramatičan meč su odigrali Armani i Efes u "srpskom derbiju", a više sreće da se raduje imao je Vasilije Micić, koji je izašao kao pobednik u duelu sa Vladimirom Micovim i Nemanjom Nedovićem.

Tokom celog meča je viđena rezultatska klackalica, čas su u prednosti bili domaći, a čas gosti, koji su na kraju bili bolji kada se meč lomio i tako su došli do vredne pobede u elitnom takmičenju.

Do nje su "pivare" iz Istanbula vodili Šejn Larkin sa 17, Tibor Plajs sa 14 i Kris Singlton sa 11 poena. Naš reprezentativac Vasilije Micić duel u Milanu okončao je sa po šest poena i asistencija, odnosno četiri skoka. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Serhio Rodrigez sa 11 i Vladimir Micov sa 10 koševa.

U Italiji je bilo drame, ali to nije bio slučaj u Berlinu, gde je Olimpijakos slavio sa ubedljivih 99:80. Bili su crveno-beli iz Pireja bolji od samog starta, a već posle prve četvrtine je bilo jasno u kom će smeru teći meč.

Stekli su Grci posle 10 minuta dvocifrenu prednost, koju do kraja nisu ispuštali. Mirno su priveli meč kraju i tako su došli do tek četvrtog trijumfa u elitnom takmičenju. Najzaslužniji za slavlje Olimpijakosa bili su Augustin Rabit sa 16 i Jorgos Printezis sa 15 poena, dok je naš Nikola Milutinov doprineo sa osam poena. U poraženom sastavu najbolji su bili Markus Erikson sa 16 i Makaj Mejson sa 15 koševa.

U poslednjem meču večeri Valensija je kod kuće posle velike borbe savladala Himki sa 89:84. Gostima ništa nije pomogla prednost od čak 20:4 sa starta meča, ali ni sjajna igra našeg Stefana Jovića, jednostavno domaći su bili bolji u finišu i došli su do velikog trijumfa.

Najbolji u ekipi pobednika bili su Bojan Dubljević sa 18 i Majk Tobi sa 15, dok je odličnu partiju pružio Vanja Marinković, koji je meč okončao sa 13 koševa. Himkiju nije pomogao Stefan Jović, koji je odigrao meč sezone. Imao je na kraju 19 poena, ali mu je to bila slaba uteha, budući da je njegov tim izgubio.

EVROLIGA, 10. KOLO

ČETVRTAK

Žalgiris - Crvena zvezda 59:61

Alba - Olimpijakos 80:99

Armani - Efes 76:81

Valensija - Himki 89:84

PETAK

20.30 Bajern - Panatinaikos

20.45 Asvel - Fenerbahče

21.00 Barselona - Makabi

21.090 Baskonija - Zenit

21.00 Real - CSKA

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati