Košarka

Predrag Đukanović

20. 11. 2019. 21:58 0

EVROKUP Partizan ušao u Top 16 - pao Ritas u Areni

Košarkaši Partizana savladali su Ritas sa 86:81 pred svojim navijačima i time se plasirali u Top 16 fazu Evrokupa.

I jedna i druga ekipa su u meč ušle prilično raspoloženo, ali je samo korak ispred bio Ritas, bar u većem delu prve deonice. Igralo se poen za poen, crno-beli su polako hvatali ritam i uspostavljali svoju igru, pa su tako u samoj završnici prve četvrtine došli i do preokreta i vođstva 23:21.

Druga deonica je takođe išla na ruku izabranicima Andree Trinkijerija. Publika je to osetila pa je pojačala podršku sa tribina, a košarkaši su delovali prilično raspoloženo. Odličnim taktom i igrama u napadu i odbrani, crno-beli su uvećali prednost i na odmor otišli sa "plus šest" u džepu, 46:40.

I po povratku na parket ekipa Andree Trinkijerija nije dozvoljavala da joj opadne koncentracija. Zagorac i Tomas su rešavali ofanzivne zadatke, pa su napadi najčešće išli na njih dvojicu. Jednostavno, Ritas nije imao rešenje za igru Partizana. Iako nije napravljena drastična razlika, domaći košarkaši su držali rivala na distanci, pa su tako treću deonicu završili dvocifrenom razlikom, 68:57.

Iako nije tako izgledalo, mogla je poslednja četvrtina svašta da promeni na meču. Crno-beli jesu igrali odvažno, održavali razliku i dominirali u svim segmentima na parketu u prvih pet minuta. Ipak, druga polovina poslednje deonice donela je vraćanje Ritasa u meč. Počeo je trener gostiju da menja odbranu, da isprobava i to je počelo da donosi rezultate. Činilo se da Partizan gubi ritam, a gosti su spustili razliku na ispod deset poena.

Međutim, Jaramaz je zaigrao kada je bilo najpotrebnije i trojkom vratio svoj tim na dvocifrenu razliku. To je u potpunosti probudilo i domaću publiku i igrače Partizana, mada poslednji minut su se crno-beli ispromašivali sa linije za slobodna bacanja. Iako je rival prišao na pet poena razlike, Partizan je bio taj koji je odneo pobedu i njome se plasirao u Top 16 fazu Evrokupa.

Najbolji pojedinac u redovima crno-belih bio je Rade Zagorac sa 17 ubačenih poena , dok je na drugoj strani to bio Bendzius sa 15.

Partizan - Ritas 86:81 (23:21, 23:19, 22:17, 18:24)
Hala: "Štark Arena"
Gledalaca: 7.544
Sudije: Difalah, Medi, Kovalski, Marčin, Riter, Mortic

Partizan: Volden 3, Zagorac 17, Pejdž 9, Gordić 7, Jaramaz 14, Miletić, Birčević 1, Janković 6, Tomas 16, Pejners, Trifunović 3, Mozli 10.
Ritas: Sirvidis 11, Bikauskis 3, Gidraitis, Kajris 8, Holovej 7, Kruz 10, Ekodas 7, Girdziunas 6, Bendzius 15, Blazevic 7, Barstov 7, Butkevičius

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati