Košarka

Igor Velimirović

16. 11. 2019. 07:00 2

Osam miliona razloga za Zvezdino posrtanje

Zvezda nema rezultat, igru, trenera, pleja, domaće igrače, navijače, ali ima promašena pojačanja i poraze. Uprava da se dobro zamisli jer i od ovog može gore.

 Ni mesec i po nije prošlo, a Zvezda se raspala. I u ABA ligi, i u Evroligi. A ima najveći budžet u istoriji kluba - osam miliona evra.


Primorska iz Kopra nije bila dovoljna opomena. Ipak je, u odnosu na Evroligu i ABA ligu, Superkup beznačajno takmičenje. Ali, posle poraza od Budućnosti u Beogradu, morala je da se digne glava iz peska. Sve kasnije što se događalo, do petka uveče i poraza od Asvela kod kuće, jeste domino efekat.

Lančanom reakcijom, crveno-beli su ostajali bez igre. Tim je slabio, domaći igrači Simanić, Dobrić, Davidovac, (Radanov u FMP) nisu mogli da se vide od gomile skupih stranaca, a hroničan problem plejmejkera bio je sve vidljiviji.

 

Ceh je, sasvim razumljivo i normalno u takvim situacijama, platio trener Milan Tomić, ali se ništa nije promenilo. Nije, jer je njegovu ulogu preuzeo večiti pomoćnik Andrija Gavrilović, neiskusan u vođenju prvog tima. Naravno, porazi su se nastavili, ali se i tim raspadao.

Gist neprepoznatljiv iz vremena u Partizanu, Lorenco Braun soler, njegov prezimenjak Derik nesnalažljiv, Filip Čović daleko od pleja za Evroligu... Ekipa taktički nepotkovana, limitirana, igra kukavička, trener bez harizme i autoriteta da to promeni. 

Ekipa rekreativno igra Evroligu! Kako je moguće da umorni, skromni i oslabljeni Asvel nijednom ne povede za 40 minuta, onda izbori produžetak i pobedi? Nedopustivo! Ili da Makabi u produžetku napravi 15 poena razlike. A da se Realu ubaci osam poena u poslednjoj četvrtini. Navijači takav stres nisu zaslužili. Zato ih je sve manje.

 

Klub sa nikad većim godišnjim budžetom, promašenim prelaznim rokom, posrće i odvraća ljude s tribina. Protiv Asvela svega 8.000 u Areni! Nezadovoljnih navijača. 

Nebojša Čović, predsednik Zvezde, nije sklopio kockice kako treba. Nije doveo dobra pojačanja, nije doveo kvalitetnog trenera, nije doveo pleja, a dobio je osam miliona evra. Za poraze, lošu igru, anemičnost, tanku trenersku klupu... svakako nije.

Srećom, početak je sezone, ima vremena za iskupljenje. Ali i za promene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati