Košarka

Milan Zarić

13. 11. 2019. 07:59 0

NOĆ REKORDA Bogdan izrešetao Portland, dabl-dabl Bjelice

Košarkaši Sakramenta pokazali su da se nalaze u dobroj formi, jer su u noći između utorka i srede na svom parketu savladali Portland sa 107:99. Najzaslužniji za trijumf bili su naši igrači - Bogdan Bogdanović je meč okončao sa 25 poena i 10 asistencija, dok je Nemanja Bjelica imao 19 koševa i 12 skokova.

Loše su "kraljevi" započeli sezonu, međutim kako vreme prolazi tako i oni igraju sve bolje. Kao da im je bilo potrebno malo vremena da uđu u ritam i sada ne nameravaju da se zaustave.

Uverili su se u to i prošlosezonski finalisti plej-ofa Zapadne konferencije, koji su u Kaliforniji poraženi sa 107:99. Na taj način je Sakramento došao do četvrte pobede u poslednjih pet mečeva, čime polako hvata korak za timovima koji se bore za neko od prvih osam mesta.

"Kraljevići" su izašli kao pobednici iz duela sa Trejlblejzersima, i to najviše zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj četvrtini. Jer. u prvom poluvremenu je viđena velika rezultatska neizvesnost, budući da su gosti na veliki odmor otišli sa tri poena prednosti, no u nastavku se sve promenilo.

Košarkaši Sakramenta su zaigrali mnogo bolje, treći kvartal su rešili u svoju korist sa 35:21 i na taj način su praktično prelomili meč. Do kraja su znalački sačuvali prednost i na taj način su došli do velikog skalpa.

Najveće zasluge za pobedu tima iz Kalifornije ima srpski tandem, koji je odigrao senzacionalno. Tako je Bogdan Bogdanović, iako je meč počeo sa klupe, već do poluvremena bio najefikasniji igrač Sakramenta sa 15 poena, da bi do kraja došao do učinka od 25 koševa, što je njegov rekord ove sezone.

Do ovog košgeterskog učinka je došao šutirajući 8/19 iz igre, odnosno 3/8 za tri poena. A koliko je njegov doprinos bio veliki, govori i to da su Kingsi, dok je on bio na terenu, postigli 11 poena više od protivnika. Bogdan je, pritom, imao još 10 asistencija, odnosno tri skoka.

Odličnu partiju je pružio i Nemanja Bjelica, koji je takođe ostvario rekord sezone, i to po broju poena i skokova. Meč je okončao sa dabl-dabl učinkom, pa je protiv Portlanda imao 19 koševa i 12 uhvaćenih lopti za skoro 36 minuta na terenu. Iz igre je šutirao veoma dobrih 8/14, a imao je i dva uspešna dodavanja.

Pored srpskog tandema u dresu "kraljeva" su se istakli još Badi Hild sa 20 i Harison Barns sa 16 poena. U redovima poražene ekipe bolji od ostalih bili su Damijan Lilard sa 27, Si Džej Mekolum sa 24 i Hasan Vajtsajd sa 17 koševa. 

Rezultati NBA lige:

Indijana - Oklahoma 111:85

Filadelfija - Klivlend 98:97

Majami - Detroit 117:108

Čikago - Njujork 120:102

Denver - Atlanta 121:125

Finiks - Los Anđeles Lejkers 115:123

Juta - Bruklin 119:114

Sakramento - Portland 107:99

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati