Košarka

Milan Zarić

11. 11. 2019. 00:21 0

(VIDEO) ON JE NEUNIŠTIV Jokić opet pogodio šut za pobedu

Nikola Jokić je drugi put zaredom postao junak Denvera! Preuzeo je naš as odgovornost kada je bilo najteže i na 2,4 sekunde pre kraja produžetka pogodio je za pobedu protiv Minesote - 100:98.

Odigrali su Minesota i Denver jednu od najčudnijih utakmica ove sezone u NBA ligi... Nije to bila najlepši meč za oko, jer je viđeno mnogo promašaja sa obe strane, pogotovo za tri poena, ali uzbuđenja definitivno nije manjkalo.

A definitivno je najuzbudljivije bilo u produžetku, posle kog je Denver trijumfovao sa 100:98, i to pogotkom Nikole Jokića! Naš as je pogodio preko ruke protivnika, kada je bilo najteže, i drugi put zaredom je bio junak "grumenja".

Bio je heroj pobede i protiv Filadelfije, kada je takođe u poslednjoj sekundi izrastao u junaka, a isto je uradio i u Mineapolisu. Na kraju je reprezentativac Srbije meč okončao sa 20 poena (od kojih su poslednja dva bila zlata vredna), dok je košgeterskom učinku dodao i šest skokova i sedam asistencija. Do tih 20 poena je došao šutirajući iz igre 9/23, ali će navijači sve te promašaje zaboraviti, jer je naš as doneo drugu vezanu pobedu.

Pored Jokića, u redovima Denvera su se istakli Džamal Marej sa 15 i Pol Milsap sa 14 poena, dok su kod Minesote efikasniji od ostalih bili Karl Entoni Tauns sa 25 i Endru Vigins sa po 25 koševa.

Kao što je bilo reči, duel u Mineapolisu bio je jedan od najčudnijih ove sezone, jer je u njemu viđeno pregršt preokreta. Naime, prvo poluvreme je uglavnom obeležila neizvesna borba dve ekipe, s tim što je Minesota u drugom kvartalu imala i sedam poena prednosti.

Međutim, u drugom poluvremenu je Denver tu prednost neutralisao i čak je uspeo da dođe do preokreta, i to kakvog. Jer, na kraju treće četvrtine tim iz Kolorada je imao 13 poena viška. Ali, to nije bilo sve, pošto su izabranici Majkla Melouna na polovini poslednjeg kvartala stekli i 16 poena viška (90:74), kada je izgledalo da je sve gotovo.

Pomislili su to košarkaši Denvera, pa su praktično prestali da igraju, što je moglo da im se obije o glavu. Jer, u poslednjih šest minuta i 43 sekunde četvrte četvrtine nisu postigli niti jedan poen, pa je to iskoristila Minesota da se potpuno vrati u meč.

Istina, nije šut za tri poena služio tim iz Mineapolisa (imali su 6/45), međutim ni to ga nije sprečilo da napravi nestvarnu seriju od 16:0 i odvede meč u produžetak. A u njemu su košarkaši Denvera uspeli da se trgnu kada je bilo najpotrebnije, pa su došli do vredne pobede.

Dve zlata vredne trojke je postigao Barton, da bi Jokić bio precizan na 2,4 sekunde pre kraja i tako je doneo pobedu Denveru! 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati