Košarka

M. Ž.

24. 10. 2019. 07:17 0

NBA Jokićev dabl-dabl, Gudurićeva premijera, skromni Bogdan i Bjelica

Četvorica srpskih košarkaša nastupila su u prvom kolu ovosezonske NBA lige. Nikola Jokić zabeležio dabl-dabl u pobedi Denvera, dok su skroman učinak imali Bjelica, Bogdanović i Gudurić.

Počela je nova sezona najjače košarkaške lige sveta, a u startnom kolu NBA na parket su istrčali Nikola Jokić iz Denvera, zatim košarkaši Sakramenta Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, kao i Marko Gudurić u debitantskoj sezoni u Americi koji je branio boje Memfisa. Boban Marjanović nije nastupio u premijernom meču u sezoni za Dalas.

Od prvog kola NBA najviše je profitirao Nikola Jokić koji je u pobedi Denver Nagetsa u Portlandu (108:100),  Postigao dabl-dabl učinak od 20 poena i 13 skokova, dok je uz to upisao i dve asistencije.

Srpski reprezentativac bio je najefikasniji u trijumfu svog tima, a jedino je bolji na meču bio Damijan Lilard iz Portlanda, koji je postigao 32 poena.

Istim rezultatom košarkaši Dalas Mevriksa savladali su Vašington Vizardse. U pobedničkom timu blistao je mladi Slovenac Luka Dončić, koji je zabeležio 34 poena i samo jedan skok mu je falio da stigne do dabl-dabl učinka. Srpski centar Boban Marjanović nije nastupio za Dalas.

Sakramento je poražen na gostovanju Finiksu 124:95. Za "kraljeve" su nastupili Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, ali nisu imali zapažen učinak. Za 20 minuta provedenih na terenu, Bjelica je postigao pet poena, dok je njegov zemljak i MVP Mondobasketa Bogdan Bogdanović ubacio samo dva poena.

U premijernoj sezoni NBA nastupio je i Marko Gudurić, koji je u porazu Memfisa u Majamiju proveo na parketu zadovoljavajućih 24 minuta i za to vreme postigao 9 poena.

Rezultati mečeva NBA lige (sreda na četvrtak):

Šarlot Hornets - Čikago Buls 126:125

Indijana Pejsers - Detroit Pistons  110:119

Orlando Medžik - Klivlend Kavalirs 94:85

Bruklin Nets - Minesota Timbervulvs  126:127

Majami Hit - Memfis Grizlis 120:101

Filadelfija Siksers - Boston Seltiks 107:93

Dalas Mevriks - Vašington Vizards 108:100

San Antonio Spars - Njujork Niks 120:111

Juta Džez - Oklahoma Tander 100:95

Finiks Sans - Sakramento Kings 124:95

Portland Blejzers - Denver Nagets 100:108

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati