Košarka

Milan Zarić

17. 10. 2019. 23:05 0

Prva pobeda Fenera, Micov presudio Panatinaikosu u Atini

Košarkaši Fenerbahčea, koje sa klupe predvodi Željko Obradović, ostvarili su prvi trijumf u Evroligi, jer su na svom terenu savladali Baskoniju sa 87:80, dok je Bajern pregazio Asvel (104:63) i naneo mu prvi poraz. Armani je nošen Vladimirom Micovim pobedio Panatinaikos u gostima sa 79:78.

Loše je Fener ušao u sezonu, izgubio je od Reala i Crvene zvezde, ali se u trećoj rundi vratio na pobednički kolosek. Ceh je platila Baskonija, koja je u Istanbulu savladana sa 87:80.

Junak pobede bio je nestvarni Nando de Kolo, koji je meč okončao sa 39 poena, što mu je donelo indeks 44, pa se praktično ne postavlja pitanje ko će na kraju biti najkorisniji igrač ovog kola.

Ujedno, francuski plejmejker je bio jedini sa dvoicifrenim košgeterskim učinkom u pobedničkoj ekipi, a u trijumfu je učestvovao Nikola Kalinić sa sedam poena, dok se Vladimir Štimac nije upisao u strelce. Na drugoj strani, u redovima Baskonije istakli su se Tornike Šengelija sa 18, Ševon Šilds sa 17 i Pjerija Henri sa 15 poena.

Ubedljiv trijumf ostvario je Bajern, koji sa klupe vodi Dejan Radonjić, koji je bez ikakvih problema savladao Asvel sa 41 poenom razlike (104:63). Najistaknutiji su bili Maodo Lo sa 19 i NIhad Đedović sa 14 poena. Naš Vladimir Lučić je meč okončao sa 12 koševa.

Kod Asvela, jedini sa dvocifrenim učinkom bili su Amin Nua sa 16 i Antoan Dio sa 13 poena.

Najviše drame u trećem kolu Evrolige bilo je u Atini, gde je Panatinaikos izgubio od Armanija minimalnim razultatom - 78:79. Odluka je pala osam sekundi pre kraja, kada je Rikardo Moraskini realizovao oba slobodna bacanja i tako je doneo trijumf "manekenima".

Košgeterski najraspoloženiji u pobedničkom timu bio je Vladimir Micov sa 18 poena, legendarni Luis Skola je dodao 17, a Majk Rol 16 poena. U poraženom taboru istakli su se Nik Kalates sa 23 i Džejkob Vajli sa 17. 

EVROLIGA, 3. KOLO

ČETVRTAK

CSKA Moskva - Himki 99:86

Žalgiris - Real Madrid 86:73

Fenerbahče - Baskonija 87:80

Makabi - Crvena zvezda 84:69 posle produžetka

Bajern - Asvel 104:63

Panatinaikos - Armani 78:79

PETAK

20.30 Olimpijakos - Zenit

21.00 Barselona - Alba

21.00 Valensija - Efes

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati