Fudbal

M. Z.

29. 09. 2024. 18:55 1

Partizan "živnuo" u Lučanima: Pobeda posle skoro 2 meseca!

Fudbaleri Partizana konačno su uspeli da pobede! U 10. kolu Superlige Srbije crno-beli su u gostima savladali lučansku Mladost sa 3:1, čime su pokazali reakciju posle ostavke Aleksandra Stanojevića. Ali su i uspeli da prvi put slave posle skoro dva meseca, odnosno od 4. avgusta, kada je ostvarena pobeda protiv Železničara.

Nakon trijumfa protiv Pančevaca "parni valjak" je ušao u tunel, pa je doživljen poraz od Lugana, potom remiji sa IMT-om i Luganom, koji je značio i eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Na to su se nadovezala dva poraza od Genta, koja su eliminisala crno-bele iz Evrope, onda remi sa Vojvodinom, te porazi od OFK Beograda i Crvene zvezde, nakon čega je ostavku podneo Aleksandar Stanojević.

Ekipa je pod vođstvom privremenog rešenja Branka Vukašinovića delovala ofanzivno od samog početka meča, a početnu inicijativu Partizan je krunisao golom Mihajla Ilića u 12. minutu posle kornera Antića sa desne strane.

Usledio je nešto mirniji ritam, Mladost nije uspevala da pronađe rešenje u fazi napada, dok je gost na dobar način iskoristio prostor koji su ostavili domaćini.

Akciju je u 26. minutu povukao Zahid, lopta je stigla do Kovača koji je uposlio Đorđa Jovanovića, a napadaču nije bilo teško da rutinski matira nemoćnog Stamenkovića.

Mogao je Jovanović do još jednog gola nedugo nakon toga kada je loše zahvatio loptu posle centaršuta Zubairua, dok je Zahid posle tog pokušaja pogodio stativu.

Na drugoj strani uzvratio je Ćirković čiji je udarac uspeo da zaustavi Jovanović, a Zubairu je zatresao prečku, a sve te promašaje crno-belih kaznio je Aleksandar Pejović golom u poslednjim trenucima poluvremena sa penala koji je skrivio Mujakić.

Nije to mnogo poremetilo fudbalere Partizana koji su od početka drugog dela igre ponovo preuzeli inicijativu, a onda je sevnula "bomba" Stefana Kovača koji je na fenomenalan način zatresao mrežu Mladosti sa više od 20 metara.

Imao je i klub iz Lučana svojih šansi, pretili su Krsmanović i Pejović, ali je njihove udarce uspevao da ukroti Jovanović, da bi nakon toga Partizan uspešno spustio ritam meča i rutinski priveo utakmicu kraju.

Deca Partizana udahnula su vazduh crno-belima koji su posle ove pobede zauzeli šestu poziciju sa 14 bodova. Mladost je treća sa 19.

MLADOST - PARTIZAN 1:3 (1:2)

Stadion: Mladosti u Lučanima. Strelci: Pejović (penal) u 45+2. minutu za Mladost, a Ilić u 12, Đ. Jovanović u 26. i Kovač u 57. za Partizan. Sudija: Nenad Minaković. Žuti kartoni: Krsmanović, Pejović, Žunić (Mladost), Stjepanović (Partizan).

MLADOST: Stamenković - Ćirković, Andrić, Cvetinović (od 66. Varjačić), Joksimović, Udovičić - Ljubomirac (od 66. Frajdej), Tumbasević (od 66. Bojić), Pejović, Ćirić (od 66. Jojić) - Krsmanović (od 68. Žunić).

PARTIZAN: A. Jovanović - Filipović, Ilić (od 79. Đurđević), Mujakić, Antić - Kovač, Ovusu (od 56. Stjepanović) - Kalulu (od 56. Trifunović), Zahid, Zubairu (od 79. Grimaldo) - Đ. Jovanović (od 90. Nikolić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati