Fudbal

Direktno.rs

12. 03. 2023. 17:31 0

Arsenal opet na plus pet, Junajted se okliznuo

Tri meča 27. kola Premijer lige na programu su bila u nedelju od 15 časova. Arsenal je slavio na gostovanju Fulamu (3:0), Mančester junajted i Sautempton su meč završili bez golova, a Vest Hem i Aston Vila su podelili bodove uz rezultat 1:1.

Arsenal je nastavio da krupnim koracima ide ka prvoj tituli posle 19 godina čekanja. Izabranici Mikela Artete su lako rešili u svoju korist neugodno gostovanje gradskom rivalu Fulamu.

Furiozno je krenuo Arsenal, u 17. minutu mu je poništen gol zbog ofsajda, a do prednosti je stigao u 21. minutu. Trosar je izveo korner sa leve strane, poslao loptu u peterac Fulama, a tamo je najbolji u skoku bio štoper Gabrijel, koji je glavom zatresao mrežu za 0:1.

Samo pet minuta kasnije bilo je 0:2. Džaka je dugo vukao loptu, odložio je na levu stranu za Trosara, ovaj je driblinzima izlomio Tetea i centrirao u peterac, gde je Martineli udarcem glavom pogodio željeno mesto i matirao golmana Lena.

Savršeno prvo poluvremene "tobdžije" su kompletirale u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je maestrelni Trosar upisao treću asistenciju, ovaj put za Odegarda, koji se poigrao sa rivalima, a onda zakucao loptu u mrežu sa desetak metara, za 0:3.

U nastavku nije bilo golova, a najbliži je bio Mitrović, koji je u 68. minutu pogodio prečku i tako propustio priliku da ublaži poraz Fulama.

I Mitrović i Lukić su odigrali ceo meč za poraženu ekipu.

Arsenal sada ima 66 bodova i zadržao je "plus pet" u odnosu na drugoplasirani Mančester siti. Fulam je na osmom mestu sa 39 bodova.

Mančester junajted je u četvrtak pobedio Betis u Ligi Evrope nakon one katastrofe u Liverpulu, ali je nastavio da posrće u domaćem prvenstvu. "Fenjeraš" Sautempton je odneo veliki bod sa "Old Traforda" i izvukao remi bez golova.

Junajted je od 34. minuta igrao sa desetoricom zbog crvenog kartona Kazemira, napadali su i jedni i drugi, Bruno je pogodio stativu za domaće, Voker-Piters za goste, ali mreže su ostale netaknute.

Mančester je treći na tabeli sa 50 bodova, a Sautempton je poslednji 20. sa 22 boda.

Na "London stadionu" takođe podela bodova. Aston Vila je povela u 17. minutu preko Votkinsa, a Vest Hem izjednačio u 26. golom Benrame iz penala.

Vila je na 11. poziciji sa 35 bodova, a Vest Hem je na 17. mestu, prvi je iznad "crte", sa 24 boda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati