Fudbal

Živa Vekecki [ Izvor: Danas ]

06. 02. 2023. 16:03 2

Ne vredi ni za džabe

Posle skoro tri meseca pauze nastavljeno je fudbalsko prvenstvo Srbije, koje je najavljivano kao najuzbudljivije u ovom veku.

Pola klubova se bori za Evropu - šampion ima direktan plasman u Ligu šampiona, vicešampion ide u kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola, pobednik Kupa u kvalifikacije za Ligu Evrope od plej-ofa, trećeplasirani u Superligi u kvalifikacije za Ligu konferencija od 3. kola, a četvrtoplasirani u kvalifikacije za Ligu konferencija od drugog kola.

U subotu je igran derbi u kojem je Crvena zvezda dočekala Vojvodinu. Bila je to idealna prilika da oba kluba odaju počast nedavno preminulom Siniši Mihajloviću koji je ostavio neizbrisiv trag u crveno-belim dresovima Novosađana i Beograđana.

Zvezda je odlučila da ulaz bude besplatan, odrađen je (za naše prilike) i veoma dobar marketing za ovu fudbalsku predstavu. Sinišini sinovi su dobili dresove oba kluba, priređen je i "prigodan kulturno-umetnički program" i - džabe. Na stadionu nije bilo ni 20.000 gledalaca. Na svim ostalim stadionima zajedno ni toliko.

Istovremeno košarkaši Partizana su već prodali (po ne baš pristupačnim cenama) svih 19.000 ulaznica za meč sa Makabijem.

Košarkašima Zvezde je Pionir postao tesan, mnogo više navijača hoće da plati da ih gleda, pa se i oni sele u Arenu. Jednostavno, kvalitetna roba (čak i u Srbiji) ima kupca, ono što ne vredi - ne vredi ni za džabe.

Velikom "vođi" (i njegovim sledbenicima) moralo je posle ovog vikenda da postane jasno da je gradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona u Srbiji glupost, da ne kažem idiotizam.

Tačno je da se fudbal na ovim prostorima voli, da je najpopularniji sport, ali… Nije on (naš fudbal) roba koja može da se proda.

Te pare, ako ih imate, potrošite na zdravstvo (Dom zdravlja na Vračaru nema para da zaposli protetičara, a to je skoro pa najmanji problem u zdravstvu), ili na renoviranje (o izgradnji novih i da ne govorim) železničkih pruga da nam ne bi svaki drugi dan ispadali vagoni iz šina, ili u školstvo, nauku, poljoprivredu…

Živa Vekecki

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati