Fudbal

[ Izvor: sportske.net ]

06. 02. 2023. 13:32 0

Milan 49 godina nije imao ovako loš niz!

Milanski "Derbi dela Madonina" koji je sinoć odigran u sklopu 21. kola italijanske Serije A otišao je na stranu Intera.

Ekipa Simeonea Inzagija je golom Lautara Martineza upisala minimalnu pobedu protiv Milana, kojem je ovo četvrti poraz u nizu. "Rosoneri" ne znaju za pobedu od 4. januara, kada su savladali Salernitanu. Od tada su upisali pet poraza i dva remija. Između ostalog, izgubili su još jednom od Intera, i to rezultatom 3:0 u meču za trofej Superkupa Italije u Rijadu.

Italijanska javnost je ovakav niz Milana dočekala uz salve kritika, a najviše njih upućeno je prema treneru Stefanu Pioliju. Navijači, ali i mediji, smatraju da je Pioli pogrešio što je protiv Intera izveo tim u formaciji 3-5-2 i bez najboljeg igrača Rafaela Leaa, koji je u igru ušao u 55. minutu.

Stvari su još gore za još uvek aktuelnog šampiona Italije kad se pogleda samo poslednjih šest utakmica. U njima je Milan uvek bio ekipa koja je prva primala pogodak. U tako lošem nizu italijanski velikan nije bio od marta i arpila 1974. godine, kada je jednako neuspešan bio pod vođstvom legendarnog Ćezarea Maldinija.

U sledećem kolu Milan dočekuje Torino i mogao bi da sruši ovaj neslavni rekord.

Milan je posle trećeg uzastopnog ligaškog poraza pao na šesto mesto Serije A sa 38 bodova, koliko imaju i četvrtoplasirani Lacio i petoplasirana Atalanta i čeka ga velika borba za mesto u Ligi šampiona. Kako "Rosoneri" trenutno izgledaju, veliko je pitanje da li će u toj borbi ostvariti cilj?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati