Fudbal

Milan Zarić

05. 02. 2023. 16:30 0

Partizan kaznio promašaje Napretka i prišao Zvezdi!

Fudbaleri Partizana su pobedom započeli prolećni deo sezone, pošto su posle dosta muke savladali Napredak u Kruševcu sa 1:0 golom Fusenija Dijabatea u okviru 20. kola Superlige Srbije. Iskoristili su tako crno-beli kiks Crvene zvezde, kojoj su prišli na osam bodova.

Imali su izabranici Gordana Petrića mnogo problema u Kruševcu. Suočavali su se sa veoma teškim vremenskim uslovima na stadionu na kom je vrlo teško moglo da se igra, ali i nadahnutim protivnikom, koji je imao nekoliko veoma dobrih šansi, ali ih je sve promašio. Za to je kasnije stigla kazna, pa se na kraju Partizan radovao.

Kada je reč o samom meču, tim iz Kruševca je bolje počeo, pa je u prvih desetak minuta imao dve veoma dobre prilike. Sa druge strane, Partizan je zapretio jedini put posle pokušaja Jovića.

Finiš prvog dela protekao je znaku Napretka koji je preko Ljubomirca mogao do prednosti u 42. minutu, međutim igrač domaćeg tima je loše šutirao, pa je Popović intervenisao.

Napredak je bio bolji i početkom drugog poluvremena, kada je najpre Šarić u 49. minutu propustio kolosalnu priliku, budući da je sporo reagovao, dok je identičan ishod bio i četiri mintua kasnije, kada se u kaznenom prostoru crno-belih nije snašao ni Ljubomirac.

Partizan je u tim trenucima bio zaista loš, ali je uspeo da se izdigne i da u 61. minutu kazni sve promašaje Kruševljana. Lopta je u tim momentima bila kod Rikarda, koji se lepo snašao, doturio ju je do Dijabatea, a ofanzivac "parnog valjka" je matirao Petrića, kog je prevario i Kerkez, koga je lopta na putu do mreže zakačila i u istu je ušla od stative.

Do kraja meča je Napredak pokušao da zapreti, imao je šansu u 76. minutu, kada je Filipović sprečio Stankovića da poravna i tako je defanzivac sačuvao pobedu Partizanu. Za prilazak Zvezdi na osam bodova.

NAPREDAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion: "Mladost". Strelac: Dijabate u 61. minutu. Sudija: Milan Mitić.

NAPREDAK: Petrić – S. Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović – Putinčanin, Stanković – Ljubomirac, Bastajić (od 71. Knežević), Čečarić (od 71. Rosnup) - Šarić (od 81. Đ. Jovanović).

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Andrade (od 71. Belić) – Dijabate, Natho, Jović (od 77. Menig) – Rikardo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati