Fudbal

M. Z.

05. 02. 2023. 16:03 0

Rajković junak! Odbranio penal i srušio Real (VIDEO)

Fudbaleri Majorke napravili su iznenađenje u 20. kolu La Lige, pošto su kod kuće savladali Real sa 1:0. Junak velike pobede bio je naš golman Predrag Rajković, koji je odbranio penal Asensiju i tako srušio kraljevski klub.

Real se u poslednjih nekoliko mečeva nalazi u "minus" fazi, što je znala da kazni Majorka, koja nije dozvolila Madriđanima da odnesu jedan bod kući, a kamoli sva tri.

Slavili su igrači Majorke sa 1:0 autogolom Nača Fernandeza u 13. minutu, ali je pobedu sačuvao Predrag Rajković, koji je u 59. minutu zaustavio udarac sa bele tačke Marka Asensija i tako rastužio "kraljeve".

Istina, Rajković je u 56. minutu skrivio penal, jer je zakasnio da zaustavi Vinisijusa, kog je oboriou kaznenom prostoru. Brazilcu je lopta bežala, ali su sudije procenile da bi je možda stigao da ga Srbin nije oborio.

Rajković se bunio kod glavnog sudije, nije mogao da prežali što je arbitar pokazao na belu tačku, a onda je proradio inat.

Srpski golman je video da je Asensio, izvođač penala, nesiguran, uspeo je da mu "uđe u glavu" i odbrani penal.

Karlo Anćeloti, koji nije mogao da računa na Karima Benzemu i Edera Militaa, posle neiskorišćenog penala je krenuo na sve ili ništa, uveo je Modrića potom i Alabu, Krosa i Marijana Dijaza, ali je Majorka ove nedelje bila fenomenalna u fazi odbrane i Real nije mogao ništa.

Majorka je u naletima čak i imala poluprilike, uspevala je da prebaci težite daleko od Rajkovićevog gola, a tek je u 87. minutu Dijaz imao priliku, uhvatio je volej iz teške pozicije i poslao loptu preko gola.

Majorka je, inače, na ovom meču "prebila" Real, napravila čak 28 faulova, više nego duplo od Madriđana, ali je po četvrti put u nizu slavila 1:0 i to je najbolji pokazatelj koliko su igrači ove ekipe tvrdi domaćini.

Ovaj rezultat posebno raduje Barselonu koja ima priliku da pred svojim navijačima pobedi Sevilju i pobegne Realu na čak osam bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati