Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

01. 02. 2023. 23:07 0

Kremoneze šokirao Romu i Murinja

Novo veliko iznenađenje u Kupu Italije u režiji Kremonezea. Ekipa iz Kremone ponovo je kao gost slavila protiv velikog favorita. Ovog puta je eliminisala Romu 2:1 i plasirala se u polufinale. Možda će, u stvari vrlo verovatno, Kremoneze eskpresno da se vrati u Seriju B. Ali bi istovremeno mogao da se nađe u Ligi Evrope. Jer poslednjeplasirana ekipa Serije A plasirala se u polufinale Kupa Italije, a rival u borbi za finale joj je Fiorentina, po opštem konsenzusu najslabiji od preostalih.

Baš kao i Lućano Spaleti u prethodnoj rundi i Žoze Murinjo se ozbiljno kockao. Izveo je kombinovan sastav i to ga je na kraju koštalo, možda i jedine prilike za trofej. Dobro, Romi je, posebno posle kazne Juventusu, ipak prioritet vraćanje u Ligu šampiona, ali ovaj šamar mnogo boli i mogao bi da se odrazi na partije u Seriji A.Kremoneze je ponovo vrhunski odradio meč na terenu favorizovanog protivnika. Strpljivo je čekao priliku i dočekao ju je u 28. minutu. Rui Patrisio je napravio prekršaj za najstrožu kaznu, a siguran realizator penala bio je Siril Desers. Na poluvremenu Murinjo je u igru uveo Dibalu, Smolinga, Zalevskog i Nemanju Matića. Međutim, gosti su presekli Vučicu i poveli 2:0 već u 49. minutu. Autogol je postigao Dželik i zadatak pred Romom učinio se više nego teškim. Kao planina.

Do kraja ekipa Žozea Murinja uspela je samo da smanji na 2:1, pošto je u četvrtom minutu nadoknade Beloti zatresao mrežu. Premalo i prekasno. Kremoneze se našao u polufinalu, a rival u borbi za veliko finale biće Fiorentina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati