Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

31. 01. 2023. 18:34 1

Zvezda ga platila 1,5 miliona, sad ga šalje u Austriju

Otišao je Seku Sanogo u Pariz, Crvena zvezda je uspela da udomi i Kalifu Kulibalija u redove Amijena, ali tu neće biti kraj odlazaka sa Marakane u zimskom prelaznom roku! Teško da će biti velikih izlaznih transfera, ali uprava kluba i dalje radi na rasterećenju igračkog kadra i, kako piše Mocart sport, blizu je konačnog rešenja oko statusa Nemanje Motike.

Jedan od najvećih srpskih talenata, plaćen minhenskom Bajernu 1.500.000 evra januara prošle godine, otići će na šestomesečnu pozajmicu u inostranstvo, odnosno u austrijsku Bundesligu. Ostali su samo da se utanače poslednji detalji kako bi Motika krenuo put Austrije, gde izuzetno cene kvalitete ofanzivnog veziste rođenog 2003. godine.

Letos je postojala mogućnost da se preseli u redove Rapida iz Beča (takođe na šestomesečnu pozajmicu), ali je odlučeno da dobije još jednu šansu. Međutim, nije uspeo Motika da se nametne novom treneru Milošu Milojeviću, pa će pokušati da povrati samopouzdanje u Austriji. Ne zna se još ime kluba, ali postoje indicije da je ponovo u pitanju bečki Rapid.

Pokazivao je znakove buđenja Nemanja Motika i na priprema u Turskoj, dao je pobedonosni pogodak u prijateljskom meču protiv Nefčija. Međutim, nije ubedio članove stručnog štaba da zaslužuje šansu u kontinuitetu. Posebno kada se ima u vidu da je na krilnim pozicijama najveća konkurencija.

Očekuje se da na levom krilu šansu u kontinuitetu dobije Stefan Mitrović, iskočio je i mladi Rus Jegor Prucev, dok je tu i jedan od najboljih igrača tima Aleksandar Katai. Na suprotnom boku je Osman Bukari prvi izbor, čeka se eksplozija mladog Nikole Mituljikića... Jasno je da u takvoj raspodeli karata Nemanja Motika ne bi imao adekvatnu minutažu.

Kada je obelodanjeno da je Crvena zvezda postigla dogovor sa minhenskim Bajernom o kupovini Nemanje Motike, navijači su bili u stanju euforije. Verovalo se da će momak rođen 2003. godine eksplodirati u Ljutice Bogdana, podići cenu na tržištu i doneti mnogo sportskih radosti Crvene zvezde. Umesto toga Motika je napravio korak unazad u karijeri.

Nije uspeo da se ozbiljno nametne, postigao je pogodak protiv Kolubare iz Lazarevca i tu negde stao. Poslednjih šest meseci posebno su bili poražavajući za Motiku. Nije odigrao ni minut u Superligi, skupio je svega 288 minuta na terenu. Pokušavali su u Ljutice Bogdana da ga ožive selidbom u omladinski tim, ali ni tamo nije pravio veliku razliku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati