Fudbal

Milan Zarić

26. 01. 2023. 23:40 0

Real okrenuo Atletiko i IZBACIO ga iz Kupa!

Fudbaleri Reala plasirali su se u polufinale Kupa kralja, pošto su u velikom madridskom derbiju posle produžetaka savladali Atletiko sa 3:1. Junaci pobede "kraljevića" i prolaska dalje su Rodrigo, Karim Benzema i Vinisijus Žunior, koji su poništili gol Alvara Morate.

Slavili su, dakle, na kraju izabranici Karla Anćelotija, međutim nije delovalo da će biti tako. Jer, "jorgandžije" su bolje ušle u meč i do prednosti su stigle u 19. minutu.

Tada je Nahuel Molina poslao odličan pas ka Morati, španski reprezentativac je bio u dobroj poziciji, lepo se namestio i iz neposredne blizine zatresao mrežu bivšeg kluba.

Mogao je Real da izjednači u 32. minutu, kada je Eder Militao najbolje skočio posle centaršuta iz slobodnog udarca, no njegov udarac je otišao preko gola, pa se rezultat do kraja poluvremena nije menjao.

Imali su fudbaleri Atletika veliku dozu samopouzdanja zbog takvog razvoja situacije, ali i zbog odličnog izdanja odbrambenih igrača, među kojima je prednjačio Stefan Savić, koji je za ofanzivce Reala bio nepremostiva prepreka.

Pokušavali su "kraljevići" da tu prepreku preskoče, stvarali su šanse, ali su ih i promašivali. Tako je u 58. minutu sreću sa distance okušao Karim Benzema, ali je njegov pokušaj zaustavio Jan Oblak. 14 minuta kasnije na mukama je bio i Tibo Kurtoa, budući da je Grizman iz slobodnjaka poslao loptu pod prečku, međutim Belgijanac se izvio i zaustavio taj udarac.

Kako je vreme prolazilo, činilo se da će Real takmičenje u Kupu kralja završiti u četvrtfinalu, ali... Onda je na scenu stupio Rodrigo. Dobio je loptu od Luke Modrića, napravio je dar-mar u odbrani Atletika i poslao sjajan udarac u donji desni ugao, čime je doneo produžetke Realu.

Kraljevskom klubu je u dodatnih 30 minuta posao bio olakšan, jer je u 99. minutu Atletiko ostao sa igračem manje, kada je Stefan Savić dobio drugi žuti karton. I tu prednost je Real znao da iskoristi.

Samo pet minuta kasnije je tim Karla Anćelotija došao do preokreta - Benzema je sjajno ispratio akciju, dočekao je odbitak nakon što je Vinisijus pogodio stativu i lako je matirao Oblaka za 2:1.

Konačnih 3:1 Realu i plasman dalje doneo je Vinisijus u 120. minutu, kada je krunisao sjajan solo prodor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati